tiistai 28. elokuuta 2012

Pitkä hiki ei kuivahda

Syksyn suuret levyjulkaisut alkavat jo tunkea tietoisuuteemme radiomaistiaisina. Viikon näyttävimmän radiolistaharppauksen (34–7) tehnyt Tuure Kilpeläisen ¡Eloon! pohjustaa kuukauden päästä ilmestyvää albumia. Sesongin vaihtumisesta kielii Pariisin kevään Kesäyön romahdus (1–12–26), mutta toisaalta JVG:n Kran turismo palasi kahdenkympin joukkoon.

Nielsen Music Controlin asemakohtaiset tiedot ovat pirstaleisia ja harvojen nähtävissä, mutta radioiden nettinäyttöjä hyödyntävät amatöörilaskurit ovat tehneet paluun. Vaikka radiot ovat teknisellä häirinnällään nitistäneet kaikki aikaisemmat yrittäjät, Biisit.info on kyennyt pyörittämään aika laajaakin toimintaansa kohta vuoden. Seurannassa on 11 asemaa, ja tulostusta höystetään viitseliäästi You Tube -videoilla.

Kiinnostavimpia biisit.infon tarjonnassa ovat koko vuotta 2012 koskevat tiedot. Kuten se, että Metro FM on soittanut David Guettan Titaniumia älyttömät 682 kertaa. Ja Groove FM Inner Circlen 20-vuotiasta Sweat (A La La La La Long)ia huimat 349 kertaa. Europen Not Supposed to Sing the Blues (??) on kerännyt Radio Rockissa 314 ja Radio Cityssä 217 soittoa. Radio Nostalgian rotaatiovoittaja on tv-sarja Onnen päivien tunnari!

6 kommenttia:

 1. Miksihän Tuuren tekemää Tie pohjoiseen -soundtrackia ei julkaistu levyllä?Ei sopinut Warnerin suunnitelmiin, eikä Warner antanut lupaa elokuvafirmalle cd-julkaisuun?

  VastaaPoista
 2. Onko muita Tuure Kilpeläisen kappaleita ollut Radiolistan Top 40:ssä kuin seuraavat:
  "Valon Pisaroita" (06/10) #13
  "Vaeltava Aave" (10/10) #17
  "Pelko Pois" (07/11) #11
  "Ystävänpäivä" (10/11) #5
  "¡Eloon!" (8/12) #7

  sekä Vesa-Matti Loirin & Samuli Edelmannin Tie Pohjoiseen-single "Tuomittuna kulkemaan" (korkein sijoitus #38 ??) jolla Kaihon Karavaani on taustayhtyeenä.

  Nousiko listalle mikään muu Kaihon Karavaani-single (esim. "Erämaa") tai Tuure Kilpeläisen soolo-julkaisu ennen Kaihon Karavaani-aikaa, puhumattakaan vain yhden levyn aikanaan tehneen Luksus-yhtyeen tuotantoa 90-luvun lopulla.

  VastaaPoista
 3. Alkuvuonna 2005 Tuuren Turisti-biisi kävi Suomen Radiolistan sijalla 30.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, tuon Turisti-biisin radiolista sijoituksesta, Sisältää hitin-kirjasta kun ei Tuurelle mitään sijoituksia löydy. Noilta Grandpop-levymerkille levyttämiltä soolo-levyiltä löytyy monta sellaista singlepoimintaa jotka olisivat ansainneet paljon enemmän huomiota, lauluntekijänä niitä hittejä sentään syntyi m.m. Jonna Tervomaalle. Onneksi Kaihon Karavaanin-kanssa menestys lopulta osui kohdalle - parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

  VastaaPoista
 5. Eipä Tie pohjoiseen -elokuvassa ollut sellaista musiikkia, että olisi se soundtrack kannattanut julkaista.

  VastaaPoista