torstai 23. elokuuta 2012

Äkkikovettuneet kädet


Vaikka levy-yhtiöillä ei ole suurta pelkoa siitä, että viihdeuutistoimittajat raskauttaisivat heidän tiedotteitaan journalistisilla pyrkimyksillä, sen pienenkin epäilyksen voi eliminoida. Voi perustaa eri nimellä sivuston, jonka otsikot tasaveroisesti kisaavat klikkauksista Ampparit.comissa uutispalvelujen rinnalla.

Kertomansa mukaan Tune.fi ”tarjoaa musiikkialan uutisia ja soittolistoja”. Ne käsittelevät yksinomaan Sony Musicin kiinnityksiä. Tiistaina klo 13.55 Tune.fi julkaisi tiedotteen PMMP:n uusimman albumin platinamyynnistä ja radiolistan ykkössijasta. Toisintajista Hs.fi oli nopein runsaan tunnin aikailulla, Radio Novan netti ehti riemuun vasta seuraavana aamuna.

Monet napsaisivat uutisestaan varsin pohdituttavan jatkoinformaation: ”Myös vuonna 2005 julkaistu albumi Kovemmat kädet on ylittänyt merkittävän 100.000 kappaleen myyntilukeman.” Musiikkituottajien kultalevytietokannassa, johon on ehtinyt mm. Robinin viimekeväisen levyn runsas satatonninen, tuon albumin lukema on vain 83.825. Aika rivakka kohennus tuosta vain.

Kovemmat kädet on vasta neljästoista 2000-luvulla julkaistu äänite, joka voi kehuskella kuusinumeroisuudellaan. Niistä kaksi ilmestyi 2010-luvulla, eikä yksikään ole ulkomainen. Tosin rohkenen väittää, että yli satatuhatta suomalaista omistaa Adelen 21-albumin, vaikka virallisen maahantuojan kautta sitä onkin mennyt vain 75.000. Esimerkiksi Cdon.comin suomalaiset tuontilevyostokset kirjautuvat ruotsalaisiin tukkuihin.

3 kommenttia:

  1. Rivien välistä tätä voi päätellä, mutta kerrotaanpa varoiksi, että Tune.fi on siis Sony Musicin oma saitti.

    VastaaPoista
  2. Kovemmat kädet albumin myyntilukuja ei ole päivitetty Musiikkituottajien sivulla vuoden 2008 jälkeen (siis albumi myi vuoden 2007 loppuun mennessä tuon 84 tuhatta).

    VastaaPoista
  3. Sepä se, ifpi-sivuilla on paljon päivittämätöntä tietoa.

    VastaaPoista