perjantai 24. elokuuta 2012

JoukkoPSYkoosi

Latauslistalla liikehditään yhtä vauhdikkaasti kun radiolistalla muutama päivä sitten. Täälläkin vanha ykkönen (Cheekin Syypää sun hymyyn) väsähti sijalle 12, ja kärjen valtasivat uutuudet – tosin aivan eri tavara. Will.i.amin ja Eva Simonsin This Is Love rynni kärkeen 27. sijalta, kakkosena debytoi Elonkerjuun Surun ja ilon kaupunki ja 16 porrasta kuudenneksi eteni PSYn Gangnam Style.

Pitkäikäisyyttä ei statistiikka näille lupaile. Will.i.amin aiemmat soolo/featuring-listavisiitit ovat jääneet lyhyiksi – yhteensä mies sai nyt toisen ykköshittinsä The Black Eyed Peasin Don’t Phunk with My Heartin seuraksi. Elonkerjuun edellinen single Viistäköön siipeni maata katosi pian toukokuisen kolmosdebyyttinsä jälkeen, mutta on radiopuolella elpynyt tämän viikon sijalle 19.

Korean ihmeessä Gangnam Stylessä riittää aineksia kunnon vitsaukseksi, onhan sen pääkkö video ratsastustansseineen kerännyt You Tubessa jo yli 53 miljoonaa katsomiskertaa. Sen nähneelle kaukoitä saattaa tuntua entistäkin kaukaisemmalta, vaikka PSY eli kohta kolmevitonen Park-Jae Sang on sangen länsimaistunut taiteilija kaksine amerikkalaisine yliopistotutkintoineen.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti Gangnam Style muodostuu suureksi hitiksi Suomessa. Erikoisen videon lisäksi se on mielestäni kappaleena genressään todella hyvä. On myös mukavaa nähdä muunkin kuin suomen- ja englanninkielisen musiikin menestyvän (lähinnä Kent ja Rammstein ovat olleet pitkäaikaisempia poikkeuksia tähän). Valitettavasti singlelistalla Gangnam Stylea ei taideta nähdä. Sitä ei tietääkseni löydy muista latauspalveluista kuin iTunesista ja se puuttuu ilmeisesti myös Spotifysta.

    VastaaPoista