sunnuntai 19. elokuuta 2012

Debyyttirääppiäiset


Multi-cd-boksit ovat siitä kieroja artefakteja, että ne säilyvät albumilistakelpoisina hurjankin hinnanpudotuksen jälkeen. Tapio Heinosen (#3) ja Pave Maijasen (#11) boksit julkaistiin aikoinaan (viime ja toissavuonna) juhlistamaan artistien pyöreitä synttäreitä, mutta listaäänitteitä ne ovat vasta nyt – hinta on tärkeämpi ostomotiivi kuin juhlatunnelma.

Vuonna 1985 kuollut Heinonen oli hilkulla päästä Yläkerta-kesäsarjaan, sillä hänen kokoelmiaan on nähty normilistalla vuosina 2002 ja 2006 ynnä vielä kolmas midpricessa vuonna 1999. Maijaselta ilmestyi Kaikki nämä vuodet -niminen katsaus jo vuonna 1992 (#19), mutta siinä oli vain yksi levy – lp:llä 12, cd:llä 18 biisiä. Nyt myytävässä neljän cd:n ja dvd:n paketissa ei ole lainkaan euroviisua Yamma yamma, jonka ”imuun” kaimalevy muinoin julkaistiin.

Menneisyyttä tarjotaan myös numeroilla 28 ja 30. Mustan paraatin Peilitalossa jäi neljä pykälää ensiyrittämällä vuonna 1983 tulleesta listasijasta. Kolmikärjen veljeskunta paketoi CMX:n varhaistuotantoa, josta ennestään pääsi tilastoihin vain ep Musiikin ystävälliset kasvot – sekin uudelleenjulkaisuna vuonna 1998.

4 kommenttia:

 1. Pave Maijasen neljän CD:n+1DVD:n boksi julkaistiin myös kahden levyn versiona, kuten Warnerin vastaavankaltaiset paketoinnit (Maijasen boksin julkaisi tietenkin EMI). Mahtaakohan tuon tupla-CD:n myynti yhdistetty tuon boksin lukuihin koska se hinnan mukaan kuluisi mid-price listalle?

  Pieni korjaus muuten tuosta Paven vuoden 1992 "Kaikki nämä vuodet"-nimisestä kokoelmasta. Se oli aivan oikein yhden CD:n julkaisu (18 biisiä 73 minuuttia - kuten kannessa on painettu), mutta vinyyliversio oli kyllä tupla-levy ja sisälsi kaksi kappaletta enemmän kuin CD:llä (20 biisiä 82 minuuttia).

  Paven boksin kysynnän lisääntymisen voi ehkä osittain selittää kesäisen Iskelmä-Finlandia palkinnon saamisesta, mutta mikä mahtaa olla syy Tapio Heinosen boksin kysyntään - muu kuin se että molempien boksien julkaisija on sama (EMI) ja hinta laskettu sopivasti samaan aikaan.

  VastaaPoista
 2. Mä katsoin (vanhan) Pave-kokoelman tiedot Ylen äänitearkiston sivuilta, ne kieltämättä oli vähän ristiriitaisia. Kyllä noissa on oltava kyse nimenomaan sen täyskokoboksin äkillisestä alennuskampanjasta, en tosin tiedä kuka niitä myy ja kuinka halvalla.

  VastaaPoista
 3. Ainakin K-citymarket möi viime viikolla kyseisiä bokseja 20 eurolla.

  VastaaPoista
 4. Osassa city-marketeissa hinta oli 15€.

  VastaaPoista