lauantai 18. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 9: #32

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Eva Dahlgrenin sivuprojekti Buddaboys eteni Suomessa 32:nneksi, samoin U2:n sivuprojekti Passengers, samoin Jonna Kosonen-Geagean Jonna’s Problem. Kuten myös Nieminen & Litmanen ja Sugar, joita joku saattaa pitää sivuprojekteina, vaikka toivatkin esittäjilleen ainoat listasijoitukset. Nieminen & Litmanenhan tunnetaan Hypnomenin jäseninä ja Sugar-pomo Bob Mould aiemmasta bändistään Hüsker Dü.

Brittein saarten hittikoneet Sugababes ja Westlife ovat molemmat saaneet Suomenkin listoille kymmenkunta biisiään, mutta albumeilla on ylletty vain 32:nneksi. Ray Charles -vainaa pääsi samalle sijalle 42 vuotta ekan/ainoan singlelistakäyntinsä jälkeen. Kolmekakkosia pitkäsoittoineen ovat myös Iggy Pop (kahdesti), The Cars, Run DMC, The Gossip, Johanna Pakonen, Saija Varjus ja Juha Metsäperä.

Vuoden 1994 isot ulkomaiset läpimurrot, The Cranberriesin No Need to Argue ja The Offspringin Smash, debytoivat 32:ntena kuten myös Waldon esikoinen It’s About Time (1995). Santanan suuri comeback Supernatural (1999) pistäytyi tuolla paikalla kadoten kuudeksi viikoksi ennen kunnon nousuaan. Melkein kaima, Egotripin Superego, vietti yhdeksästä Top 40 -viikostaan korkeimmat sijalla 32.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti