maanantai 20. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 10: #31

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Helena Paparizou on ainoa euroviisuvoittaja (2005), jonka ainoa listamenestys Suomessa on saavutettu muulla nimellä/konseptilla kuin voitto. Kaksi vuotta aiemmin ruotsalais-kreikkalainen duo Antique nähtiin albumeineen sijalla 31. Muulla konseptilla pärjänneistä puheen ollen: Björkin yhtye The Sugarcubes ja King Diamondin kakkosbändi Mercyful Fate saavuttivat saman numeron – viimeksimainittu kaksi kertaa.

Nylon Beatin listakarriääri käynnistyi sijalta 31 vuonna 1996, samoin joulun 1998 lahjamarkkinoita järkyttäneen Dr. Bombayn. Tenoritrio Carreras/Domingo/Pavarottin kultalevy In Concert 1994 debytoi 31:ntenä. The Rasmuksen maailmanmenestys Dead Letters debytoi toki ykkösenä, mutta alas mutkitellessaan pysähtyi neljä kertaa sijalle 31.

Timbaland on tehtaillut omissakin nimissään niin monta hittiä, että 31 on hänen parhaaksi albumisijakseen kovin matala. Niin on myös Ice Cubelle, En Voguelle, Willie Nelsonille ja Robert Palmerille. Miksei myös Spandau Ballet’lle, Billie Holidaylle, Berlinille ja Rollins Bandille. Kotimaisia kolmeykkösiä ovat Bitch Alert, Timo Kiiskinen ja vuoden 1985 rock-SM-voittaja Claudia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti