torstai 23. kesäkuuta 2011

Räppiä syyskylmyyteen

Kokeneet kovat nimet saivat tehdä tilaa ensikertalaisille, kun albumilistan korkeimmiksi uutuuksiksi selvisivät SMC Lähiörotat (2) ja Arttu Wiskari (3). Emme ylläty, sillä Rotat ovat tehneet yli kaksi miljoonaa You Tube -katselua keränneen videon, ja Wiskarista on koko ajan saanut kymmenen vuoden takaisia flashbackejä. Eikös Anssi Kelasta otettu muinoin hyvin samannäköinen promokuvakin kuin oheinen kansi? Tosin multiplatinainen Nummela debytoi aikoinaan vasta sijalla 14.

Vaikka Jätkäjätkät (8) täpärästi peittosikin, Fintelligens (7) on jäämässä tuoreempien hip hop -aktien varjoon – ja edelleen vaille albumilistan ykkössijaa. Agentskaan ei näytä ihan yltävän vanhoihiin asemiinsa: uuden vokalistin Vesa Haajan kera saavutettu kuutossija on hyvä, mutta ennenhän agentit julkaisivat koko ajan varmaa kärkikolmikkotavaraa.

Jätkäjätkät jäivät kaksi pykälää edellisestä levystään, ja Kakka-hätä 77 (28) peräti toistakymmentä. Kolmattatoista kertaa listalle päässyt (tosin nippa nappa, 49:nneksi) Peer Günt on ensi kertaa asialla liveäänitteen kera, ja se onkin ainoa sorttiaan koko Top 50:ssä. Hieman ihmettelen sijan 19 kokoelman nimivalintaa – esimerkiksi Wikipedia opastaa, että Intiaanikesä (engl. indian summer) tarkoittaa lämmintä jaksoa, joka tulee syyskylmien alettua.

2 kommenttia:

  1. "Eikös Anssi Kelasta otettu muinoin hyvin samannäköinen promokuvakin kuin oheinen kansi?"

    Ei ihan, mutta läheltä liippaa:

    http://www.anssikela.com/wp-content/uploads/2009/08/anssikela_suuriakuvioita.jpg

    VastaaPoista
  2. Heh, mä muistin että tuossakin olisi ollut etupelti auki, mutta taisin sotkea sen mielessäni yhteen Tiktak-kuvaan, jota käytin kirjassani (s. 197).

    VastaaPoista