torstai 30. kesäkuuta 2011

Liekin lämpöä ei kaivata

Kerran aikaisemmin ykköseksi päässeen In Flamesin olisi luullut tällaisena sesonkina nappaavan paalupaikan, mutta eteen jäi kolme osin ihmetyttävääkin äänitettä. Tai ei kai 17–2 loikannut Jenni Vartiainen edes pysty enää listan seuraajia ihmetyttämään. Devin Townsend (16) kohensi 10 sijalla parasta merkintäänsä, Symphony X (25) palasi 13 vuoden listatauolta ja Bon Iver (31) on ihan ensikertalainen.

In Flamesin vastoinkäymisen ansiosta ainoana tämänvuotisena ulkomaisena albumiykkösenä säilyneen Foo Fightersin konsertti näkyy odotetusti tilastotapahtumissa – olisi voinut näkyä vahvemminkin – ja monet yllättänee tieto, että re-entry sijalla 22 on suosikkibändin Greatest Hitsin tähän asti paras numero. Se ykkönen, Wasting Light, loikkasi maltillisesti 15. sijalta kahdeksanneksi.

Vaikka levymyynti näillä keleillä tuskin on päätähuimaavaa, joillekin nimekkäillekin uutuuksille Top 50 -kynnys on liian korkea. Kuten singlelistalla juhliville LMFAO:lle ja Pitbullille, joka on äännellyt jo seitsemällä Top 10 -sinkulla. Ja kolmella pitkäsoitollaan sijat 3–13–6 kerännelle Katri Ylanderille, jonka kokoelmalevy valui markkinoille todella vähin äänin.

4 kommenttia:

 1. Laura Närheä, Jenni Vartiaista ja Kaija Koota myydään samasta laarista hintaan 10e. Jännä, että Kaija porskuttaa Mid-Price listalla, kun taas Jenni ja Laura on vielä albumilistalla.

  VastaaPoista
 2. Ja eikös Anttilassa ollut kolme levyä kahdellakympillä -kamppis, jossa on mukana ainakin Sunrise Avenuen uusin? Hmmm.

  VastaaPoista
 3. Jos ei Jenni Vartiaisen krooninen listamenestys yllätä, niin ei myöskään albumi- ja midprice-listojen välinen harmaa alue, tuo nykyisen listalaadinnan Bermudan kolmio.

  Fintelligens romahti, muttei yhtä pahasti kuin muut viikon takaiset suomirap-uutuudet. Mutta kuka hemmetti on Arttu Wiskari? Tätä menoa ei tarvinne pitkään kysellä.

  VastaaPoista
 4. Jenni on flirttaillut kesäfestareilla pojille niiiin paljon, että levymyynti kasvaa. Poikareppanat kun ei tajua, että Jenni on varattu nainen...

  VastaaPoista