keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Top 40 osa 8: #33

Listablogin kesäsarjassa muistellaan Suomen albumilistan sattumuksia sijoilla neljästäkymmenestä yhteen.

Tänä vuonna tiettävästi jatko-osan saava Rajattoman kestosuosikki Joulu (2003) debytoi aikoinaan 33:ntena ja on sittemmin palannut listalle joka vuosi (eräänä kahdestikin). Kahdeksasta re-entrystä kuusi on tehty ylemmäs kuin tuo aloitussija. Menestyskokoelmista Samuli Edelmannin Greatest Hits (#3, 1998) ja Irwin Goodmanin Rentun ruusut (#1, 2000) käynnistivät nousunsa paikalta 33.

Paloma Faithin Do You Want the Truth or Something Beautiful vietti viime vuonna Top 50:ssä 12 viikkoa, joista yhdeksän 40 parhaan joukossa, mutta parhaaksi sijaksi jäi 33. Niin on jäänyt myös näillä nimillä tenavatähdestä tangokunkkuun: Matias Sassali, Denigrate, Souvarit, Osmo’s Cosmos, Brightboy, Tesla (kahdesti), Carcass, The Script, Eero Raittinen ja Teuvo Oinas.

Sopranos-päätösjaksossa soinut Don’t Stop Believing (1981) on rikkonut retrobiisien latausennätyksiä ja nostanut Journey-kokoelmat eri maiden listoille, mutta Suomessa ei ole saatu mitatuksi tilastollisia reaktioita. Bändin ainoa täkäläinen merkintä on yhä vuoden 1986 Raised on Radio -albumin 33. sija.

1 kommentti:

  1. Uskoisin, että Jouneyn suosioon viime vuosina vaikutti enemmän käyttö Gleen aloitusjaksossa kuin Sopranosin päätösjaksossa.

    VastaaPoista