keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Kesäisiä karvalakkeja

Voitettuaan sen palkinnon, jonka lähtökohdat ovat niin typerät etten edes nimeä mainitse, Charles Plogman debytoi 14:ntenä äänitteellä Unohtumattomat. Minulle ei ole selvinnyt, onko kyseessä viime vuonna julkaistu karaoke-dvd:n ja kokoelma-cd:n paketti Unohtumattomat karaoke vai toukokuussa ilmestynyt tupla-cd 40 unohtumatonta laulua vai jokin muu. Onnea silti. Jos Plogman on oikeasti onnistunut urallaan levyttämään 40 unohtumatonta laulua, niin tiedossa lienee fiksumpiakin kunnianosoituksia.

Vähintään yhtä kryptinen on sija 26. Universal on markkinoinut tuoretta Black Sabbath -koostetta Greatest Hits, mutta listalle ilmestyikin The Best of Black Sabbath. Tuonniminen 32 biisin tupla viihtyi Top 40:ssä vuosina 2000 ja 2005 – uusin annos on vain 14 kappaleen kokoinen.

Universalia edustavat myös muut viikon mainittavimmat ”uutuudet”: kesäkuun alussa julkaistu The Black Eyed Peas -albumi löysi vihdoin tiensä sijalle 18, ja singletilaston korkein debyytti 12:ntena on jo toukokuussa myyntiin tullut Voittamaton esittäjänään Nightwishin suomenkielinen karvalakkikopio Villieläin. Sinkku- ja latauslistojen Top 20:t ovat muutoin identtiset, mutta 10:nneksi ladatuin Suudellaan on Ylen listalla eli cd-myynnin lisäämisen jälkeen kakkosena.

1 kommentti:

  1. Pitänee valistaa niitä, jotka ihmettelevät ilmoittamiani sijalukuja. Albumilistaan tehtiin hyvissä ajoin korjaus, jossa Kari Tapion kokoelma palautettiin sijalle 13 ja sen alapuoliset äänitteet tippuivat yhden sijan, mutta levitykseen on näköjään silti päätynyt vanha versio.

    VastaaPoista