perjantai 10. helmikuuta 2023

Gaselleja radioaalloilla

Viime vuosikymmenen suurimmat suomirapparit kuten Cheek, JVG ja Pyhimys menestyivät radiolistalla hyvin epätasaisesti, mutta ajoittain kuitenkin vahvasti – kaikki ovat päässeet ykköseksi asti. 20-luvun rapsuosikeilla on ollut takkuisempaa. Esimerkiksi Gettomasalta löytyy 28 Top 20 -striimihittiä, mutta radiolistan paras saavutus on Muijii Stadis -singlen 63. sija.

Gasellit on ollut kutakuinkin samassa jamassa, vaikka on tehnyt hyvin striimanneita yhteissinkkuja niinkin radioystävällisten artistien kuin Anna Puun ja Ellinooran kanssa. Mutta syyskuussa julkaistu Laulu ilman sanoja komeilee nyt seitsemäntenä. Siinä vierailee varsin dominoivasti Abreu, joka sattumoisin oli mukana myös JVG:n ekalla radioykkösellä Huominen on huomenna.

25:nneksi on soitettu Alman Summer Really Hurt Us, joka viime viikolla kävi Britannian radiolistan 18:ntena. Alman paras sikäläinen singlelistasijoitus on myös 18, mutta siitä on jo kuusi vuotta. Asialla oli Chasing Highs, joka paljolti tuosta syystä sai vuoden biisi -Emman, vaikka oli Suomessa menestynyt paljon kehnommin kuin kategorian muut ehdokkaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti