maanantai 2. marraskuuta 2020

Veteraani Behm voitti tulokas Brucen

Tänäkin vuonna on vielä nähty albumilistan ykkösenä selvästi myyntivetoisia pikavisiittejä kuten Ensiferum, Turmion kätilöt ja erityistapaus Carach Angren, joka vietti ainoan listaviikkonsa paalupaikalla. Täten oletin, että Bruce Springsteen ilman muuta katkaisisi Behmin viisiviikkoisen valtakauden, mutta Letter to You jäi kakkossijalle.

Onko listan painopisteitä striimin ja myynnin kesken muutettu? Epäilyä ryydittävät Vain elämää -jakson jälkeen 30:n joukkoon palanneet vanhat, epäilemättä striimivetoiset Reino Nordinin albumit. Toisaalta Behmin longari on yhä poikkeuksellisen vahva. Jos vertaa esimerkiksi JVG:n ja Cheekin levyihin, joiden koko sisältö rynni kerralla striimilistan kärkipäähän, ilmiö on nyt kestänyt pitempään. Kuuden viikon jälkeenkin Top 20:ssä on edelleen viisi Behm-raitaa.

Yksi niistä on Hei rakas, joten 2019-vuosilistan tilanne elää yhä. Pisteytykseen otetaan 40 parasta viikkosijoitusta sekä radiosta että striimeistä, ja biisillä on tuo raja tullut täyteen. Mutta koska Hei rakas viihtyi välillä Top 20:n ulkopuolella, nykyiset Top 10 -sijat kartuttavat pottia. Ikuisen vapun herruus säilyy silti, koska sen 40 radiosijaa ovat kaikki 11 parhaan joukossa, kun Hei rakas on joutunut ottamaan mukaan lukemia Top 30:n alapuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti