tiistai 24. marraskuuta 2020

Pahensiko nimi levyn?

Kolmen uutuusalbumin oletettu taisto Suomen ykkössijasta vähän väljähtyi, kun Elastinen debytoikin yllättäen vasta viidentenä. Ennakkosignaalit olivat kieltämättä ristiriitaisia: ennätyksellistä radiohittiä Epäröimättä hetkeekään seuranneet kaksi singleä vastanotettiin paljon nuivemmin. Ja onhan levyn nimi, Uusia muistoi, ultraärsyttävä. Miehen uraan mahtuu vain yksi ykkössija, Fintelligens tai Profeetatkaan eivät siihen yltäneet.

Merkki markkinoiden muutoksesta on se, että syksyn vilkkaimmat julkaisuviikot on koettu näin myöhään. Silloin kun bisnes oli pelkkää myyntiä, kaikki avaintuotteet piti saada markkinoille viimeistään isänpäiväksi – mielellään joululevytkin. Nyt se loppuvuoden todennäköisesti merkittävin äänite, koko ajan juoksuaan parantaneen Vain elämää 11 -kauden kakkososa, on vielä tilastoitumatta.

Joulualbumithan lisääntyvässä määrin ovat usean vuoden menestyksiä, ja ensi listalle voisi jo odotella re-entryjä. Onkohan esimerkiksi viime vuonna kuutoseksi yltänyt Laura Voutilaisen sesonkilevy saamassa puhtia artistin näkyvyydestä All Together Now -ohjelmassa? Kuinkahan paljon Michael Bublén Christmas kartuttaa tähänastista 42 listaviikon pottiaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti