lauantai 21. maaliskuuta 2020

Spämmivaroitus

Kuudennen listavuosikymmenen valmistuminen mahdollistaa kaikenlaisia oheisprojekteja – kunhan se nyt vain joskus valmistuisi. Näinä vähävirikkeisinä aikoina tajusin, että erään projektin aloittamiseksi mun ei tarvitse odottaa, milloin Hei rakas ja Dance Monkey putoavat listoilta, jos milloinkaan. Niinpä aloitan sen.

Hitintekijöitä voi laittaa järjestykseen paitsi isoimman, myös toiseksi, kolmanneksi jne. isoimpien hittien perusteella. Niistä saa viikkolistamaisen jatkumon, jossa voi seurata sijalukujen kehitystä. Joku kokee huippunsa kolmanneksi, joku 13:nneksi ja joku vasta 30:nneksi menestyneimmän kappaleensa kohdalla.

Koska kaikkien aikojen isoimpien hittien järjestys on salaisuus kirjani ilmestymiseen asti, vertailu käynnistyy viidenneksi suurimmista hiteistä – tosin siitä näkyy myös nelosvertailun sijaluku. Listoja alkaa putoilla tänne, kun saan ne muotoiltua järkeviksi. Ajattelin lähteä vaatimattomasti liikkeelle top satasilla…

Pari selitystä hitintekijän määritelmästä, se on melko löysä. Lauri Tähkän saldoon lasketaan yhteislevyt Elonkerjuun kanssa. Myös Danny saa kunnian Armi-duetoista, niistä kaksi menestyneintähän tehtiin hänen sooloalbumeilleen. Featuring-pesteistä ei saa krediittiä, vaan kukin hitti lasketaan vain pääesittäjänsä hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti