lauantai 1. kesäkuuta 2019

Merkkikuukausi 6/2019

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Louis Armstrong
Varmaan joo oli Armstrongilla levymenestyksiä ennen tätäkin, mutta lista-arkistoomme hänen nimensä piirtyi Hello, Dolly! -singlen ansiosta.

50 vuotta: Pasi Kaunisto
Kaunisto avasi pelin näyttävästi: ykkössingleä Koskaan et muuttua saa seurasi muutaman kuukauden päästä Syksyn sävel -voitto.

45 vuotta: Alwari Tuohitorvi
45 vuotta: The Rubettes

Tuohitorven ja siinä muassa Mika Sundqvistin listauran käynnisti Top 10 -single Rokataan vaan. Rubettes on tietenkin yhtä kuin Sugar Baby Love ja jotain sen perään.

35 vuotta: Tuula Amberla
35 vuotta: Bon Jovi
35 vuotta: Nik Kershaw

Amberla on tietenkin yhtä kuin Lulu ja jotain sen perään. Bon Jovin läpimurtosingle oli Runaway, Kershaw tilastoitui ensiksi Human Racing -albumilla.

30 vuotta: Kikka
30 vuotta: Turo’s Hevi Gee

Kikan Mä haluun viihdyttää ei noussut singlelistalle, mutta on niitä harvoja joilla on sekä jukebox- että radiolistamerkintä. Turojen isoin hitti oli Olé olé saunotaan.

25 vuotta: Amorphis
25 vuotta: Essi Wuorela
25 vuotta: E-type
25 vuotta: Mr. President

Amorphis nousi albumilistalle levyllä Tales from the 1000 Lakes. Wuorelan radiohitti oli Naimisiin, E-typen ja Presidentin single-esittäytymiset Set the World on Fire ja Up ’n Away.

20 vuotta: The Crash
20 vuotta: Enrique Iglesias
20 vuotta: Jennifer Lopez
20 vuotta: Lou Bega

Crash säesti Comfort Deluxe -albumillaan latinopopin monimuotoista hyökyä. Iglesias, Lopez ja Bega ratsastivat sen harjalla sinkkuineen Bailamos, If You Had My Love ja Mambo no. 5.

15 vuotta: Disco Ensemble
15 vuotta: Christian Forss

Ensemblen ekan listavisiitin teki Videotapes-single. Ekan Idols-kisan nelonen Forss tuli seuraksi biisillä That’s How It Goes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti