maanantai 20. toukokuuta 2019

Sata pisintä #68

Sarjassa katsastetaan esittäjät, joilla on pisin ansioluettelo eli eniten merkintöjä Suomen albumi- ja hittilistoilla vuosina 1960–2018. Kaikki tuon ajan listalevyt löytyvät Sisältää hitin -sivustolta. Klikkaa kuvatiedosto suuremmaksi.

Haloo Helsinki! 9 + 30 = 39


Kiitos ei ole kirosana pitää albumilistan viikkoennätystä, joka on 191. Se ei vaikuta tähän sijoitukseen, mutta Haloo Helsinki! hyötyy digiajan ilmiöstä, odotetun albumin aiheuttamasta biisihyökkäyksestä (katso vuosi 2017). Takavuosikymmeninähän muiden kuin sinkkujen ei ollut edes mahdollista päätyä listoille. Albumi-cv:tä rumentaa levy-yhtiövaihdoksen motivoima, kehnosti myynyt kokoelma. Aikahaarukka kymmenen vuotta.


2 kommenttia:

  1. "Enemmän kuin elää / III" tuplajulkaisu puuttuu albumilistasta (#48) joka ensin tilastoitui kahdeksi viikoksi albumilistalle (2013 ja 2015) ennen kuin se merkittiin mid-price listalle (minne sen olisi alunperinkin kuulunut).

    Onko striimilistasta vain top 40-sijat listauksessa, koska muutama biisiä sijoilta 41-50 puuttuu?

    "Pulp Fiction"-singlen nimessä muuten "Fiction" on pienillä kirjaimilla taulukossa.

    VastaaPoista
  2. Tuplajulkaisu puuttuu tarkoituksellisesti, koska se on listan sääntöjen vastainen. Yle-listojen ajalta noita on merkitty, koska niitä ei ollut missään erikseen kielletty.

    Striimimerkinnät on Top 40 samalla rajausperiaatteella kuin vanhoissa singlelistoissa, jotka olivat Suosikissa jopa Top 100. Myös 50 hittiä -listan sijat 41-50 on poistettu.

    Pieni Fiction johtuu siitä etsi/korvaa-komennosta, jolla tägäsin albuminimien perässä olevat levy-yhtiönimet. Fictionhan on mm. The Curen levymerkki. Korjailen sitä mukaa kuin törmään niihin. Kiitos huomiosta.

    VastaaPoista