keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Sata pisintä #64

Sarjassa katsastetaan esittäjät, joilla on pisin ansioluettelo eli eniten merkintöjä Suomen albumi- ja hittilistoilla vuosina 1960–2018. Kaikki tuon ajan listalevyt löytyvät Sisältää hitin -sivustolta. Klikkaa kuvatiedosto suuremmaksi.

Roxette 13 + 26 = 39


The Look oli poikkeuksellinen avaus jo siksikin, että se ehti komeilla sekä kuolevan jukebox-listan että paikallisradiolistan ykkösenä. (Ja sinkuissa tietty.) Muistelin että elokuussa 1992 aloittanut 50 hittiä -lista olisi alkuaikoinaan kulkenut Roxetten ojennuksessa, mutta eihän edellisvuotisen Joyriden jälkeen enää mitään jättisukseeta tullut. Erikoisuutena kaksi eri kokoelmaa albumilistan 40:ntenä, joka oli tuolloin alin sijoitus. Aikahaarukka 27 vuotta.


2 kommenttia:

  1. Outoa, että "Dangerous" sivuutettiin täysin Suomessa... Kakkonen Billboardin Hot 100 -listalla (ykkönen Cash Boxissa) ja top 10 -hitti monessa Euroopan maassa. No eipä se ollut Ruotsissakaan erityisen suuri menestys jostain syystä (ja "The Look" jäi näköjään siellä kuudenneksi).

    VastaaPoista
  2. The Look oli Ruotsissa vasta neljäs single Look Sharp -albumilta, ja sitä edeltäneitä sinkkuja kuten Dangerous julkaistiin ja promottiin vähän vaihtelevasti kansainvälisen läpimurron jälkeen.

    VastaaPoista