sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Albumilista 14/2017

Huhtikuun alku on perinteisesti vilkasta levynjulkaisuaikaa, ja viikon 14 albumilistoilla on usein nähty toistakymmentä debyyttiä – silloinkin kun tilasto oli vain Top 40 -mittainen. Esimerkiksi listalla 14/2009 oli 11 uutuutta, joista viisi kahdeksan parhaan joukossa. Viime vuonnakin tuli vielä kolme Top 10 -debyyttiä, mutta tänään vain yksi. Edellisellä levyllään kärkeen yltänyt Mastodon sai tyytyä tällä kertaa nelossijaan.

Albumit
 1.  (1)  Haloo Helsinki!: Hulluuden highway
 2.  (2)  Ed Sheeran: ÷
 3.  (3)  Reino Nordin: Antaudun
 4.  (–)  Mastodon: Emperor of Sand
 5.  (4)  Popeda: Haista Popeda

Popeda roikkuu ihmeen hyvin kärkiviisikossa, vaikka albumia on kuunneltu suoratoistona laiskasti. Arvaatko muuten, mikä on bändin ainoa yli kaksi miljoonaa Spotifyssa striimannut biisi? Itse en olisi arvannut: Tahdotko mut tosiaan.

14.  (–)  Jamiroquai: Automaton
24.  (–)  Noitalinna huraa!: Kaikki noidat linnassa
26.  (–)  Bob Dylan: Triplicate
30.  (–)  Kauko Röyhkä & Severi Pyysalo ja Maarit: Turmion suurherttua
33.  (–)  Body Count: Bloodlust

Jamiroquai eteni parhaisiin asemiinsa sitten vuoden 2005, ja Ice-T:n vetämä Body Count palasi tilastoon lähes 23 vuoden tauolta. Kolmoisalbumi Kaikki noidat linnassa kattaa Noitalinna huraan koko levytetyn tuotannon.
    Sijan 31 uutuudeksi merkitty YUP:n Toppatakkeja ja Toledon terästä viihtyi kyllä tuoreeltaankin virallisella listalla (#22, 1994), mutta Ylen listakauden ekat puolitoista vuotta puuttuvat jostain syystä virallisista arkistoista. Siksi laitoin ne tänne vanhempien listojen jatkoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti