sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Vuosi parissa kuukaudessa

Useimmat meistä puurtavat läpi työelämänsä koskaan kuvittelemattakaan, että siitä olisi seurauksena jotain palkintoja, mutta toisille kuten musiikintekijöille niitä tunnutaan jaettavan melkein joka kadunkulmassa. Viimeksi olemassaolostaan muistutti Suomen Musiikkikustantajat ry:n Palkintogaala 2024 seitsemän kategorian ehdokasasetteluineen.

Muissa sarjoissa nominaateiksi on päässyt hyvinkin tuntemattomia nimiä, mutta vuoden biisiksi tarjotaan vain varmoja nakkeja: kaikki kahdeksan ovat menestyneet hienosti sekä striimauksissa että radiosoitossa. Niiden kautta hanke nettoaa myös klikkiotsikoita kuten ”ehdolla todellinen yllätysnimi!” (joka yllämainitut kriteerit täyttäessään ei ole yllätys, mutta mainitaan silti: Pilvi Hämäläisen Mon chéri.)

Muiden vuosigaalojen aikatauluista erottuu kivasti, kun julkistaa ehdokkuudet kesäkuussa ja voittajat syyskuussa, mutta tällöin jää myös epäselväksi, mistä vuodesta on kysymys. Noista kahdeksasta seitsemän on ilmestynyt lyhyellä välillä (joulukuu23–helmikuu24) ja se yksi yli puoli vuotta muita aikaisemmin (Viivin ja JVG:n Mitä näil korteil saa). Tässä Soundin artikkeli palkintokokelaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti