lauantai 1. kesäkuuta 2024

Syksy on uusi mahdollisuus

Koronatauon jälkeiset euroviisufinaalit ovat roiskaisseet listoille paljon biisejä, joista valtaosa kuitenkin lähtee heti nopeaan laskuun kuin Käärijän follow-upit ikään. Tuoreella singlelistallamme tämänkeväinen voittaja, Nemon The Code, romahti 7–22 ja kakkonen, Baby Lasagnan Rim tim tagi dim, 10–31.

Merkit olivat toki nähtävissä, sillä jos kappaleessa on oikeaa hittipotentiaalia, se tilastoituu jo ennen kilpailua, ja tätä ei nyt tapahtunut. Viime vuonna esimerkiksi Alessandran Queen of Kings striimattiin hyvissä ajoin Top 20:een, ja suosiota kesti niin kauan, että hittivuositilastossa se ylsi lähelle Loreenin voittobiisiä Tattoo.

Ainahan on mahdollista, että radio löytää jonkin laulun myöhemmin. Toissa vuonna Armeniaa edustanut Rosa Linnin Snap ilmaantui tilastoihin syksyllä ja eteni ykköseksi. Viime vuonna puolalaisen Blankan Solo oli sijan 23 syyshitti, ja sen seuraaja Rodeo kiipesi nyt helmikuussa radiolistan viidenneksi.

Queen of Kings ja Snap ovat yli 2000 listapisteellään koko 2000-luvun selvästi isoimmat ulkomaiset ei-voittajahitit. Tuhanteen ovat niiden lisäksi päässeet vain Brainstormin My Star (2000) ja The Arkin The Worrying Kind (2007). 1900-luvulla kuusi esitystä meni jopa 3000 pisteen yli, mutta niistä tuorein tapaus on vuoden 1981 kakkonen, Lena Valaitisin Johnny Blue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti