perjantai 28. kesäkuuta 2024

Luottamusyö

Tänään paljastuu, riittikö juhannuspiikki nostamaan Portion Boysin Juhannusyön viikkosinglelistamme kärkeen. Spotify-striimausten perusteella ei tainnut riittää. Oheisessa graafissa sen päivätilanteita verrataan hallitsevaan ykköseen, joka on kolmen viikon ajan ollut Mirellan ja Lauri Haavin Luotathan. Klikkaa suuremmaksi.

Viime perjantaina Juhannusyö sai lähes 100.000 kuuntelua enemmän (237.282) kuin julkaisupäivänään kaksi viikkoa aiemmin. Tästä saa syyn pelätä, että siitä tulee samanlainen ikuinen listapalaaja kuin monista joululauluista. Juuri rakennettuani uuden pisteytyksen jouluhiteille en houkutu siitä ajatuksesta, että tulevaisuudessa juhannushititkin tarvitsisivat samanlaisen.

Yksi tapahtumakulku kuitenkin enteilee sitä, että musiikinystävät eivät ole valmiita joulunkaltaiseen kulutuskaruselliin kahdesti vuodessa. Joululauluthan katoavat tilastoista kokonaan pian aaton jälkeen, mutta piikkinsä jälkeen Juhannusyö on piirtänyt samantyyppistä käyrää kuin mikä tahansa hitti, vaikka päiväkohtainen sijaluku onkin hiukan pudonnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti