sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Monen tarinan mies

Radiolistalla harvoin harpotaan näin nopeasti kärkikymmenikköön: 94 – 20 – 10. Vielä harvemmin, jos kyseessä on ulkomainen hitti, mutta nyt sen on tehnyt Eminemin Houdini. Hänen edellinen Top 10 -merkintänsä on vuodelta 2017 (River ft Ed Sheeran) ja täyssoolona niinkin kaukaa kuin 2005 (Like Toy Soldiers). Houdiniin samplattu Steve Millerin Abracadabra oli Suomessa kolmen napin hitti vuonna 1982.

Vastikään viime vuodenvaihteessa radiolistan neljäntenä oli Dua Lipan samanniminen biisi, ja kummassakin tuntuu olevan jokin katoamistempputematiikka. Unkarilaissyntyinen Harry Houdini (1874–1926) tunnettiin tosin parhaiten kahlekuninkaana, vaikka taikoi myös norsun näkymättömiin. Vuonna 1988 Kon Kanin kookkaahkon I Beg Your Pardon -hitin seuraaja Harry Houdini eteni meillä singlelistan 17:nneksi, vaikka menestyi maailmalla vaatimattomasti.

Toisen raphittiputken rakentajan JVG:n striimi-imuri Rallikansa sen sijaan saa oudon vähän rotaatiota, vaikka sitä on jopa käytetty Radio Suomipopin tv-mainoksessa. Debytoituaan 31:ntenä sitä ei ole enää nähty 40 soitetuimman joukossa. Duolle on kuitenkin kertynyt runsaan vuosikymmenen aikana myös radiossa 13 Top 10 -sijoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti