tiistai 4. kesäkuuta 2024

Suuria lukemia

Mirellalla on ollut huima alkuvuosi, ja näköjään se vain huimistuu. Perjantaina ilmestyneellä Lauri Haav -duetolla Luotathan on nimittäin jo maanantain jälkeen koossa yli miljoona Spotify-striimiä, tarkemmin ottaen 1.023.758. Hänen edellisistä ykkösistään Timanttei nettosi parhaaksi viikkosaldokseen 1.196.159 ja Uuteen eiliseen 1.137.631.

Timanttei pysyi miljoonatasolla kolme viikkoa ja on vielä viiden kuukauden jälkeenkin saanut joka kerralla haalituksi vähintään 500.000 kuuntelua. Koska se hallitsee myös radiolistan kärkeä, näyttää ilmeiseltä että sitä on erittäin vaikea kukistaa 2024-hittivuosilistalla. Potentiaalia riittää tavoitella jopa kaikkien aikojen parhaita pistemääriä.

Luotathan-ilmiön varjossa myös Robin Packalenilla ja Tupella on hyvät mahdollisuudet miljoonaviikkoon Häitä pidelly -singlellään. Se olisi Packalenille toinen, sillä Viivi-fiitti Ihana kipu (2022) rekisteröi julkaisuviikollaan lukeman 1.139.238.

3 kommenttia:

  1. Mikähän mahtaa olla, että molemmille uutuuksille oli rekisteröitynyt jo torstaille soittokertoja? Mirellan kappale olisi saattanut saada toiseksi parhaan päiväkohtaisen saldon haltuunsa. Olen kanssa tuota Timanttei suosiota seuraillut ja pohtinut millä muulla kappaleella olisi vastaavia viikottaisia lukemia.

    VastaaPoista
  2. Mulla on sellainen käsitys, että Spotifyssa vuorokausi vaihtuu yleismaailmallisesti samaan aikaan, eli meillä perjantaina klo 0.00 julkaistun biisin striimejä mitataan torstaille jonkin aikaa.

    VastaaPoista
  3. Ihan kuin olisin jostain joskus bongannut, että Suomessa striimejä mitataan aina klo 2 yöhön asti eli kun innokkaimmat käy kuuntelemassa uusia biisejä heti keskiyön aikaan, niin siinä ehtii kertyä striimejä torstain striimilistalle. Itse olen miettinyt, että kun ilmoitetaan uusista päiväkohtaisista ennätyksistä, niin huomioidaanko niissä myös tämä "torstain puolelle" jäävä striimimäärä. Nehän ei kuitenkaan aivan merkityksettömiä lukuja ole, kun esimerkiksi tämä Mirellan uusi biisi sai yöllä 23 tuhatta striimiä.

    VastaaPoista