keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Idolius sammuu ja elpyy

Juhannusperjantaina ei juuri julkaistu uutta musiikkia, joten sitä ei liioin päätynyt viimeksi singletilastoon. Arkistohittikelpoisuuden saavutti kuitenkin radiolistan kautta kaksi biisiä: Olli Halosen Synnytty saunomaan ja Katri Ylanderin Mosaiikki. Ylanderhan teki vahvan paluun vuoden 2019 ykkösellä Sano mulle jotain kaunista, mutta sen jälkeen oli taas hiljaisempaa.

Ylander nousi julkisuuteen 18 vuotta sitten Idolsin kakkoskaudella, ja koska ohjelma kuopattiin jo aikoja sitten, voisi katsastella siihen osallistuneiden nykyistä listatilannetta. Kun Antti Tuisku ”lopetti” uransa, löytyykö Katrille enää popmarkkinoilta relevantteja kollegoita? Abreu on tehnyt tänä vuonna yhden hitin, ja muistakaamme että Erika Vikman kilpaili myös Idolsissa. Hän putosi samassa seiskakauden jaksossa kuin muuan Alma Miettinen.

Oheinen graafi Idols-lähtöisten artistien lista-arkistohiteistä saattaa yllättää kun huomioi, että viimeisten voittajien ura ei lähtenyt lainkaan siivilleen. Mutta Erikan ja Alman lisäksi pottia kasvattivat Vain elämää -mylly ja Tuisku-albumien striimiryöpsähdykset. Vuosipötköissä on erilliset tunnusvärit Tuiskun (vihreä), Abreun (punainen) ja Anna Puun (keltainen) osuuksille.

Tässä parhaat artistikohtaiset hittimäärät: Antti Tuisku 67, Abreu 43, Anna Puu 24, Hanna Pakarinen 15, Pete Parkkonen 13, Jani Wickholm 12, Katri Ylander 11, Alma 11, Ari Koivunen 7, Erika Vikman 7. Vierailupestejä ei laskettu mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti