lauantai 6. heinäkuuta 2024

Kompastelu ei kelpaa

Alkuvuoden suurimpia hittejä useissa Euroopan maissa ja kauempanakin on ollut Stumblin’ In, jonka esittäjäksi on merkitty australialainen Cyril. Suomessa sitä voi kuulla joillakin nuorisokanavilla, mutta Spotify-listalta ei ollut mitään havaintoja ennen kuin viikko sitten kappale vihdoin pistäytyi sijalla 192. Ei kai ole meidän makuumme.

Tosiasiassa Cyril on vain remiksannut vuoden 1978 kappaleen, jossa ääntelivät Suzi Quatro ja Smokien vokalistina tunnettu Chris Norman. Biisintekijät Nicky Chinn ja Mike Chapman olivat jo aiemmin nikkaroineet kummallekin useita Euroopassa menestyneitä singlejä, mutta USA:n markkinoilla Stumblin’ In eteni nelossijallaan kummankin selvästi isoimmaksi saavutukseksi.

Vaikka Quatro ja Smokie pärjäsivät 1970-luvulla jonkin aikaa Suomessa mainiosti, Stumblin’ In syrjäytyi meillä täysin. En muista sen soineen kertaakaan Yleisradiossa – nykyäänhän duetto kyllä pyörii Radio Suomen klassikkorotaatiossa. Quatrolta oli ennen sitä tullut pari floppialbumiakin, mutta tähteys oli toisaalla nousussa suosikkisarja Onnen päivien satunnaisroolin Leather Tuscaderon ansiosta. Levylistoillemme hän ei enää palannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti