maanantai 29. heinäkuuta 2024

Nimetön apu kelpaa

Olen kai aiemminkin maininnut siitä, kuinka Radio Suomen ohjelmissa tämän tästä hyödynnetään suomenvuosilistat-sivustoni tietoja ilman että mainitaan lähdettä. Toiminta jatkuu yhä ainakin kesäshow’ssa Elämäni kesä, ja satuin myös kuulemaan, kuinka ”historian hajatietojen runsaudessa harhailevassa” Poppijormassa suorastaan piehtaroitiin sen tilastoissa nimityksillä ”Suomen soitetuimmat” ja ”Suomen kuunnelluimmat”.

Vaikka tuo ei tietenkään ole lähestulkoonkaan suurin syy tuntea antipatiaa Yleä kohtaan, mietin voisiko sille tehdä jotain. Sivustohan on ohittanut kokonaislukijamäärissä tämän blogin – koko tämän vuoden ajan latauksia on kertynyt yli 20 tuhatta joka kuukausi. Yritin nyt sitoa näitä paremmin yhteen ripottelemalla sinne © Listablogi -merkintöjä. Eli voitte puhua Listablogin vuosilistoista, kiitos.

Poppijorma-ohjelman tyylilaji menee minulta täysin ohi. Nytkin aloitettiin Bananaraman hitillä Help! (1989), jota höystävät koomikkotrion Dawn French, Jennifer Saunders ja Kathy Burke jatkuvat mölinät. Hämmentävää, jos kuulija ei tiedä, mistä on kyse, eikä sitä tietenkään heille kerrottu. Täällä aiheesta enemmän. Bananarama julkaisi myös radioystävällisemmän version itsekseen, tiedä sitten miksi sitä ei voinut soittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti