sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Hyppyjä ennen hyytymää

Näihin aikoihin voi aina ennakoida radiolistan jämähtävän asemiinsa, sekä markkinajarruttelun että musiikkipäälliköiden lomien takia. Mutta perjantain tilastossa oli yllättävän riehakas tunnelma. Esimerkiksi toukokuussa julkaistu Robin Packalenin ja Tupen Häitä pidelly harppasi 50. sijalta kuudenneksi ja kuukauden verran kyräilty Ellinooran 7 minuuttii debytoi 20:ntenä.

Myös isoja pudotuksia nähtiin, ja useinhan niissä on kyse vuoronvaihdosta. Samaan aikaan kuin Jenni Vartiaisen Villit vedet valuivat 25. sijalta 77:nneksi, seuraaja Viimeinen pisara eteni 37–23. Pitkän kärkikamppailun jälkeen myös Mirellan Timanttei-hitin vajoamisessa kolmosesta 13:nneksi on pientä dramatiikkaa, mutta sillekin on vastakappale: Luotathan nousi 38–22.

Portion Boysin ja Kake Randelinin Juhannusyö romahti juhannuksen jälkeen 28. sijalta 76:nneksi, mutta siinä on ilmeisesti havaittu uusia ansioita, koska nyt se kiipesi 21 porrasta kymmenenneksi. Tuo on hyvä uutinen myös Sony Musicille, jolla ei ole aikoihin ollut kunnon radiohittiä ja jonka markkinaosuus Top 100:n impacteista laski alimmillaan 13 prosenttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti