sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Merkkikuukausi 10/2017

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Erkki Liikanen
55 vuotta: Taisto Tammi

Hiiri Gonzales- ja Ruusu on punainen -sinkuilla debytoineista teinipojista Liikasen ura oli pitempi, mutta Tammi ehti runsaassa kolmessa vuodessa kerätä enemmän hittimerkintöjä.

50 vuotta: John Mayall
Bluesbritti mätti listoillemme kymmenen albumia kahdessa ja puolessa vuodessa (korkeimmillaan kakkoseksi) ja palasi lyhyesti yli 30 vuotta myöhemmin.

45 vuotta: Cat Stevens
Ei yhtään singlelistakäyntiä, mutta Catch Bull at Four oli eka viidestä vähintään 11:nneksi nousseesta pitkäsoitosta.

40 vuotta: Rainbow
Ritchie Blackmoren soolohankkeesta jonkinlaiseksi bändiksi muotoutuneen Rainbow’n kaksi ekaa levyä eivät tilastoituneet, joten aikakirjan kannen avasi livetallenne On Stage.

35 vuotta: Yazoo
Don’t Go -single tutustutti meidät Alison Moyet’hen ja Vince Clarkeen, jotka jatkossa tulivat monesti tutuiksi erillään – Clarke Erasuren puolikkaana.

30 vuotta: Sabrina
Boys (Summertime Love)n tietävät lähes kaikki, mutta kuka muistaa Sabrinan kolme muuta Top 3 -sinkkua?

25 vuotta: CMX
25 vuotta: Joel Hallikainen
25 vuotta: Sir Elwoodin hiljaiset värit
25 vuotta: Alice in Chains

Kumpi mahtoi olla isompi hitti, CMX:n Manalainen vai Joel Hallikaisen Kuurankukka? Singlelistasijan perusteella ensinmainittu. Elwood tilastoitui albumilla Yö tekee meistä varkaat, Alice in Chains -lätyn nimi oli Dirt.

20 vuotta: Nightwish
20 vuotta: Sarah Brightman
20 vuotta: The Hellacopters
20 vuotta: In Flames

Jo debyyttisingle The Carpenterin 19 listaviikkoa kertoivat Nightwishin tulleen jäädäkseen. Brightmanin eka lista-albumi oli Timeless, Hellacoptersin Paying the Dues ja In Flamesin Whoracle.

10 vuotta: Raappana
Raappanan vaiheikas suosiokäyrä on nyt aika hyvässä asennossa, mutta seitsemän vuoden takaisen Maapallo-albumin ykkössijalle on vaikea kuvitella seuraajaa. Edeltäjä oli se ekan merkinnän tuonut Päivä on nuori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti