sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Vielä on maailmaa jäljellä

Kenties siksi, että viimevuotinen Sotakoira II ei kyennyt tekemään seuraa viidelle aikaisemmalle listaykköselle, Kotiteollisuus julkaisi albumin lähes softeimpaan mahdolliseen kilpailutilanteeseen. Viikon ainoa vähänkään nimekäs uutuuslevy Maailmanloppu on nyt kärjessä ja voisi saman tien  kohentaa yhtä tilastoknoppia: noista aiemmista ykkösistä vain Sotakoira (2008) piti paikkaansa pitempään kuin viikon.

Aikoja sitten perustettujen bändien myöhäisten listadebyyttien kesäjatkumo sai taas yhden lenkin. Nyt kyseessä on 1988 aloittanut ja kymmenisen vuotta toiminut Xysma, jonka vuonna 1996 tekemä Lotto ylsi Svartin uudelleenjulkaisemana sijalle 20.  Amerikkalaisduo Myron & E kiinnostanee suomalaisia sijan 47 edestä kehutun The Soul Investigators -yhteistyön ansiosta.

Uutuuksien puutteessa moni vanha äänite parantelee asemiaan Top 50:ssä. Sonyn koostama Tango - Suuri juhlalevy eteni neljännellä viikollaan kahdeksanneksi. Yllättävä kärkikymppiin palaaja on Suvi Teräsniskan miltei puolivuotias Yö-coveralbumi. Siltähän ei ole irronnut yhtään kunnon hittiä.

2 kommenttia:

  1. Tuolta Suvi Teräsniskan Yö-tribuuttilta julkaistut singlet Rakkaus on lumivalkoinen ja Pettävällä jäällä ovat molemmat latauslistalle nousseet (#24 ja #20), mutta radiolistan Top 20-sijoille eivät ole nousseet vaikka aiemmat Teräsniskan levyt ovat ainakin sen yhden Top 20 radiohitin saavuttanut. Ovatko nuo kaksi edellämainittua kappaletta ollut edes lähelläkään Top 20-sijoja?

    Kun on seurannnut Biisit.info sivustolta mitkä ovat olleet soitetuimpia kappaleita lähiaikoina niin on yllättävää että J. Karjalaisen Sydänlupaus ei ole vielä noussut Top 20:n joukkoon tai olenko väärässä?

    VastaaPoista
  2. Mainitsemiesi sinkkujen pikavisiittejä latauslistalla en pidä kunnon hittiytenä. Radiomerkinnät jäivät alhaisiksi. Sydänlupaus on maleksinut muutaman viikon sijan 40 kieppeillä, mikä toki yllättää vaisuudellaan.

    VastaaPoista