torstai 11. heinäkuuta 2013

Variöösi 10: New Let’s Dance (1984)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista lokakuu 1984

New Let’s Dancen viittaus David Bowien edellisvuotiseen menestyssingleen ja/tai -albumiin ei ole sattumaa. Kun rockikoni lauloi Let's Dance ja moni hänen kollegoistaan sijoitti videoihinsa ryhmäkoreografioita Michael Jacksonin innoittamina, niin viestiksi muodostui: kuka tahansa voi tehdä tanssilevyn, ja mitä tahansa voi myydä tanssilevynä.

Albumin varsinaiset dance-raidat olivat hyvin hi-nrg-painotteisia: Hazell Deanin avausbiisi Whatever I Do, Evelyn Thomasin High Energy ja draghirviö Divinen You Think You’re a Man. Miellyttävimmin tai yllättävimmin täkäläisen tanssituskäsityksen haastoivat The Special AKA:n What I Like Most About You Is Your Girlfriend ja Orchestral Manoeuvres in the Darkin Talking Loud and Clear.

New Let’s Dancen suosiota sopii siinä suhteessa ihmetellä, että mukana ei ollut yhtään suurhittiä – Ray Parker Jr:n leffatunnari Ghostbusterskin soi Spookyn coverina. Esittäjistä Gloria Gaynorin listaura oli jo takana, Huey Lewis & The Newsillä vasta edessä. Top 20 -sinkuiksi meillä ylsivät vain Sandy Martonin People from Ibiza ja Break Machinen Break Dance Party. Kuka muistaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti