tiistai 9. heinäkuuta 2013

Variöösi 9: Atsipoppaa (1983)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista joulukuu 1983

Atsipoppaata voisi pitää myös albumilistalle kelpaavana itsenäisenä kokonaisuutena, koska suuri osa biiseistä oli ennenjulkaisemattomia, ja Reetta ja Sanna -duon nimikappaleesta tuli lastenlaulukriteereillä melkoinen hitti. Toisaalta osa sisällöstä oli tuttua muun muassa Alwari Tuohitorvi -muusikosta pikkukakkosjuontajaksi ryhtyneen Jukka Rautiaisen aiemmilta levyiltä.

Kokonaisuutta rikkoi olennaisesti se, että aloitusraidaksi laitettiin tuore Syksyn sävel -voittaja, levyn yleissoundista täysin poikkeava Jonna Tervomaan Minttu sekä Ville. Vieläpä ”yksinoikeudella”, koska voittajan oma albumi valmistui vasta seuraavana keväänä. Voi oikeastaan pitää ihmeenä, että Jonna pystyi vielä nousemaan ykköseksi Atsipoppaan tyhjennettyä joulupajatson kultamyynnillään.

Menestyslevy sai seuraavana vuonna jatko-osan, ja pari vuotta myöhemmin K-tel julkaisi kasetin 16 kivaa lastenlaulua, jonka sisällöstä noin puolet oli samaa kuin Atsipoppaassa. Nykyisin digijakelussa on 34-biisinen kahden alkuperäisjulkaisun yhdistelmä, cd:näkin kaupiteltu "lasten iki-oma tuplalevy".

2 kommenttia:

  1. Huomasin Pomus-listatietokannassa pienen virheen: toukokuussa 1992 singlelistalle nousseen Pää asiallisesti -singlen esittäjä oli Juice Leskinen Etc, ei Grand Slam. Kappaleen nimen kirjoitusasu on edellä mainittu.

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa. Sehän korjataan! Se on korjattu jo!

    VastaaPoista