torstai 4. heinäkuuta 2013

Variöösi 8: Neonlights (1983)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista helmikuu 1983

K-telin ykköskokoelmista Neonlightsia voi pitää ”tyylikkäimpänä”: siinä oli musiikillinen linja, jota ei kuitenkaan toitotettu yksinkertaistetulla nimellä (esimerkkinä Reggae Music). Nimi ja kansitaide vihjasivat, että levy paljolti kuulostaa elektroniselta ja rytmikkäältä.

Albumin aloittava Yazoon suurhitti Don’t Go ei saanut jatkokseen suoranaista futupoppia, mutta synteettistä soundia kuitenkin eri muodoissaan. Gay-henkisellä klubimusiikilla oli suurehko rooli (Patrick Cowley, Boys Town Gang, Sharon Redd, Imagination), samoin pönäkällä melankolialla (Spandau Ballet, Laura Branigan, ehdoton ykköstäky F.R. Davidin Words).

On mieluisaa tietää, että Suomen listakärjessä on joskus kuultu Kid Creole & The Coconutsia (Annie, I’m Not Your Daddy) ja Dexy’s Midnight Runnersia (Jackie Wilson Said). Ulkopuolisimmalta Neonlightsissa vaikutti John Cougar (eli myöhemmin Mellencamp), jonka Jack & Diane oli USA:ssa suurmenestys, mutta täkäläinen kiinnostus mieheen heräsi vasta 1980-luvun jälkipuoliskolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti