perjantai 19. heinäkuuta 2013

Variöösi 12: Dance Dance 88 (1987)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista joulukuu 1987

Tähän K-telin rykäisyyn oli pakko tarttua siksi, että joulun 1987 tienoilla Dance Dance 88 oli Suomen ostetuin levy peräti kahdeksan viikon ajan. Tosin vastus oli melko vaisua – viimeksi käsitellyn The Bestin viitososa, Mamban ja Juice Leskisen ei-ihan-vahvimmat albumit, orkesteriäänite Venäläinen fantasia ja Rick Astleyn tähdenlento.

Kenties Sabrina olisi pistänyt paremmin kampoihin, jollei hänen isoin hittinsä Boys olisi oman levyn lisäksi päätynyt Dance Dancelle. Kokoelman kansitaiteessa korostui juuri tuo nisäbimbokattaus – mukana myös Sinitta, C.C. Catch, Mel & Kim ja Brigitte Nielsen! Lupailtu tanssiosasto jäi taas aika heikkoihin kantimiin, vaikka toinen London Boysin kahdesta raidasta oli Dance Dance Dance. Kenellekään muulle ei suotu tuplaedustusta.

Muutoin 24 kappaletta on valittu tutusti teeman ja hittiyden rajoja venyttäen. Ja tutusti tekee mieli ilahtua omien lempiesitysten päätymisestä suosikkiäänitteelle, esimerkkinä Hue and Cryn Labour of Love. Varsin ankean kuvan tämä paketti silti antaa aikansa pintamusailmastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti