tiistai 3. tammikuuta 2012

Näennäistapahtumia


Yleensä pitäisi kai olla innoissaan listan runsaasta liikehdinnästä, mutta entä jos se ei tunnu oikealta? Jos samoalaisittain poistaisimme edellisen viikon jouluryöpsähdyksen aikakirjoistamme, suurin osa uuden radiolistan liikkeestäkin poistuisi, esimerkkeinä 3–(12)–3 (Sitkeä sydän), 9–(49)–9 (Pahalta piilossa) ja 16–(37)–14 (Kaunis rietas onnellinen). Kaikki joulubiisit hujahtivat ulos Top 100:sta, vaikka loppiaiseen on monta päivää.

Seassa on muutama läpimurtonousukin. Marraskuussa julkaistu, mutta tähän asti Top 100:n alapuolelle vaimennettu Nimetön-yhtyeen Kuuleeko kukaan kirmasi sijalle 23, ja Erinin kolmas hitti Vanha sydän paransi kymmenellä tähänastista huippuaan seitsemänneksi. Samuli Edelmann kiipesi ties mistä sijoille 12 ja 13, ja Haloo Helsingillä on biisit paikoilla 22, 28 ja 29 – kaikki näennäisesti matkalla ylös.

2 kommenttia:

 1. Jos kaikki joulubiisit hujahtivat ulos Top 100:sta, niin onko Wham!in "Last Christmas" in putoaminen toiselta sijalta ulos sadan parhaan joukosta suurin pudotus koskaan radiolistalla, vaikkaikin joululaulujen kohdalla tuollainen pudotus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Muistaakseni myös Madonnan "Celebration" koki hirmuromahduksen aikanaan, siinä syy lienee tosin ollut radioiden siirtyminen seuraavaan "Revolver"-sinkkuun.

  Samuli Edelmannin sijat 12 ja 13 ovat varmaan "Ei mitään hätää" ja sitä seurannut "Se viimeinen", mutta kumpi pärjää paremmin listalla se uudempi tai vanhempi?

  Haloo Helsingin kolme biisiä Top 30:n joukossa pisti miettimään, "Maailman toisella puolen" ja "Kuule minua" ovat tietenkin kaksi kolmesta, mutta mikä se kolmas on? Noita kahta edeltänyt "Kokeile minua" ei hitiksi muodustunut vaikka musavideo (jolla myös Antti Reini on mukana) jonkin verran oli rotaatiossa, onko se saanut uuden mahdollisuuden tai onko jo seurrava biisi päässyt radiosoittoon...

  Kiinnostava seikka on se että Juha Tapion "Sitkeä sydän" oli jo marraskuun alussa parhaimmillaan kolmantena, nyt vuoden vaihteessa se nousi takaisin korkeimmalle sijalleeen ilman että olisi ollut mitään suurta numeroa Juha Tapion ympärillä - levy on toki myynyt tasaisesti hyvin ja kappale on koko ajan pärjännyt listalla (24-4-5-3-4-8-8-8-7-6-3-12-3), näköjään pitkällä tasaisuudella pärjää kun monet muut hitit tulevat ja menevät..

  VastaaPoista
 2. Haloo Helsingin uusin lohkaisu on Jos mun pokka pettää.

  VastaaPoista