tiistai 10. tammikuuta 2012

Mies murtui, hevonen ei


Chisun Kohtalon oma soi radioissamme yhä yhtä tiuhaan kuin seitsemän ykkösviikkonsa aikana, mutta silti sen ohi radiolistalla meni Nickelbackin When We Stand Together. Nickelback on neljäs kanadalainen esiintyjä Suomen radioykkösenä. Yksi on helppo arvata – Celine Dion meni kärkeen neljällä biisillä – mutta muut ehkä eivät: K-maro (Femme Like U 2005) ja Simple Plan (When I’m Gone 2008).

When We Stand Together kerää ahdistavan runsasta soittoa usealla taajuudella: Aalto 42 kertaa viikossa, The Voice 41, NRJ 37, Nova 33. Viikon kovimpien nousijoiden olennainen avittaja oli Novan soittolistalle pääsy: Haloo Helsingin Jos mun pokka pettää 22–5, Taio Cruzin & Flo Ridan Hangover 16–6 ja Herra Ylpön & Ihmisten Mustat hevoset 66–11. Edellinen ylppömaistiainen Mies murtuu ei tainnut soida kuin Yle X:ssä.

Nuorisokanavat eivät vielä käyttäneetkään kalenterigiljotiiniaan Lord Estin Vuosi vaihtuu -hittiin, vaan antoivat sen soida sijan 20 edestä. Tuure Kilpeläisen Ystävänpäivä vajosi kuutossijalta 15:nneksi, mutta mitä sille mahtaa tapahtua runsaan kuukauden kuluttua?

4 kommenttia:

 1. Mies murtuu pääsi kyllä Voicen soittolistoille, vaikka soitto oli kovin vähäistä. Mikähän oli kyseisen kappaleen paras sijoitus radiolistalla? Pääsikö edes TOP 20:een?

  VastaaPoista
 2. Herra Ylpön "Mies murtuu" ei noussut Top 20:een asti, ainakin käväisi viikolla 45 (8/11) sijalla 38 minkä jälkeen kääntyi laskuun

  VastaaPoista
 3. Eikö Nickelback itse asiassa ole viides kanadalainen radiolistan ykkönen, koska Bryan Adamsin (Everything I Do) I Do It For You oli ykkösenä vuonna 1991, tuolloin radiolista oli tosin Discopressin laatima paikallisradioiden Top 20, mutta kuitenkin...

  VastaaPoista
 4. Tuossa yhteydessä tuntui turhan mutkikkaalta ryhtyä selittämään, mitä Suomen radiolista mun kriteereilläni tarkoittaa ja mistä asti sellaista on laadittu. Jätin siis Adams-aikakauden ihan tahallani huomiotta, vaikka biisin ykkösyys kirjassani mainitaankin.

  Mies murtuu jäi tosiaan 38:nneksi radiossa eikä päässyt lainkaan myyntilistalle, mikä ei silti estänyt sitä pääsemästä Nyt-liitteen Hitin anatomia -palstan aiheeksi ykköshittien sekaan.

  VastaaPoista