torstai 22. joulukuuta 2011

Puuro jäähtyy

Ilman sijalle 49 kömpinyttä Julma-Henriä albumilistalla ei olisi yhtään debytanttia. Eikö tunnu nyt hyvältä, että tilasto laajeni Top 50:ksi? Ei ainakaan tuolla argumentilla, sillä vanhassa Top 40 -mitassa Samuli Edelmannin virsikokoelma (48–36) olisi se uusi tulokas. Henri on käynyt korkeimmillaan 11:ntenä, joten joulukuinen julkaisu on tämänkin todisteen valossa huono idea.

Tilasto on odotettuakin staattisempi, kärkikuusikossa ei mitään muutosta. Samaa on luvassa vielä viikon päästä, sillä vaikka seuraavassa listassa on hiukan myös joulunjälkeistä myyntiä, lahjaostosvolyymi jyrää sen yhteenlaskuissa täysin alleen. Joululevyt ottanevat takapakkia, mutta romahtavat ulos siis vasta kahden viikon kuluttua. Tilalletulijat ovatkin sitten arvoituksellisempia.

Tässä yhteydessä toivotan lukijoille oivaa joulua ja kiitän tämän vuoden kommenteista & linkkauksista. Pysykää kuitenkin koko ajan taajuudella, sillä pyhäpäivinä on luvassa kolmiosainen listablogispesiaali. Sillä ei ole mitään tekemistä joulun kanssa.

1 kommentti:

  1. Henri debytoi Rumban listan kakkosena eli vaikuttaa siltä, että muiden kuin erikoisliikkeiden menekki on aivan eri sfääreissä näin joulun alla suhteessa muuhun aikaan. Normaalisti Rumban listan kärkikolmikko sijoittuu sentään ainakin virallisen listan top 20:iin tai niille nurkille.

    VastaaPoista