tiistai 6. joulukuuta 2011

Music Export Finland

Nightwishin paalupaikka seuraavalla albumilistallamme on kai selviö, samaanhan ovat yltäneet bändin kaikki 2000-luvulla julkaistut studiolevyt. Mutta mieleen tulevat Imaginaerumin edeltäjän Dark Passion Playn yli kahden miljoonan myynnillä kerätyt hienot ulkomaiset listasijoitukset, joita voi lukea vaikka täältä. Millä tavoin yli neljän vuoden tauko vaik(e)uttaa?

Hyvää ei enteile ainakaan Storytime-singlen vastaanotto, kun sitä vertaa useiden Euroopan maiden Top 20:ssä nähtyyn Amaranthiin. Storytime ei ole ehtinyt lainkaan esimerkiksi Ruotsin listalle, ja Saksassa se jäi 39:nneksi eli alemmas kuin Amaranthin seuraaja Bye Bye Beautiful. (Laitoinko äsken linkin wikipediaan? Siellähän on ihan puuta heinää ainakin Amaranthin Norjan-menestyksestä. Mikään ykkönen ollut.)

Ehkä vain odotamme ja yllätymme iloisesti kaikesta, mitä tulee. Jotenkin tässä iskee tarve muistuttaa, että vielä viime vuonna Tarja Turusen What Lies Beneath ylsi Saksan albumilistan neljänneksi. Mutta sovitaanko, että kukaan ei edes vilkaise sen kummallisen ”Britannian rocklistan” ja STT:n siitä vääntämien uutisten suuntaan?

3 kommenttia:

 1. Minusta on vain hyvä että tämä niin ylihehkutettu bändi saa maistaa vähän nurjaakin puolta. Nähtiinhän se jo HIminkin edellisellä levyllä. Eikös tuota Screamworks levyä olla myyty maailmanlaajuisesti vain jotain 300,000 yksikköä?

  Veikkaan että suuomessa tämä nightwish albumi myy 50,000-70,000 kpl max.

  VastaaPoista
 2. Ruotsissa meni albumilistan kolmoseksi, aika hyvin.

  VastaaPoista
 3. Heikkoja listasijoja Euroopasta.

  Hollanti 24
  Norja 17
  Belgia 44

  VastaaPoista