torstai 3. helmikuuta 2011

Tuttuja ensikertalaisia

Levyalen nostattama pöly on laskeutumaan päin ainakin siitä päätellen, kuinka helposti ensikertalaiset Adele ja Mikael Gabriel loikkasivat kärkikymppiin. Adelehan palkittiin edellisestä albumistaan muun muassa uuden artistin Grammyllä, mutta se ei rekisteröitynyt mitenkään Suomi-tilastoihin – nyt myös Rolling in the Deep on singlelistan kahdeksantena. Gabriel puolestaan on eka kotimainen suuren levy-yhtiön rappari Top 10:ssä sitten – niin, sitten kenen? Viimeaikaiset menestyjät Cheekistä Palefaceen ovat järjestään pikkumerkkien leivissä.

Sen verran levyalella oli vielä lisätehoa, että David Guettan puolitoista vuotta sitten julkaistu One Love ilmestyi sijalle 49. Muun muassa Sexy Bitch- ja When Love Takes Over -hiteistä tuttu ja puolen maailman levyillä vieraillut Guetta on taatusti yksi menestyneimpiä poptähtiä, joka ei tähän asti ollut koskaan eksynyt Suomen albumilistalle.

Kari Tapio vei eilen jo ennakoimani ykkössijan – vasta kolmannen sellaisen urallaan. Paremmin Warner-kautta kartoittava Kaikki parhaat piti hyvin asemansa pudoten vain kolme askelmaa, mutta uutuustriplan tavoin AXR:n julkaisema Vieras paratiisissa romahti kolmossijalta 16:nneksi. Kaksi muuta kokoelmaa piti yhä paikkansa midprice-listalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti