lauantai 5. helmikuuta 2011

Jäikö ovi auki kavereille?

Vaikka David Guetta lopulta löysikin tiensä Suomen albumilistalle, jäljellä on vielä paljon poppareita, jotka lukuisista single- ja radiolistakäynneistään huolimatta eivät saa pitkäsoittojaan riittävästi kaupaksi. Mittavin tällainen ansioluettelo löytyy ihan Guettan kaveripiiristä: Sexy Bitchin vokalistina toimineella Akonilla on 11 hittiä, joista viisi omissa nimissä ja kuusi vierailijana.

Akon viihtyy paraikaakin tuplaten Latauslistalla – ja viihtyisi myös Top 30 -mittaisella singlelistalla, koska nuo ovat monta viikkoa olleet aivan identtiset – oman Angel-sinkkunsa ja Michael Jackson -duetto Hold My Handin kanssa. Nimekkäitä kimppa-artisteja on piisannut Eminemistä Wyclef Jeaniin ja Gwen Stefanista Pitbulliin. Eka hitti oli kuuden vuoden takainen Lonely.

Lonely eteni radiolistan kuutoseksi, ja moni muukin miehen esitys on päässyt helpommin radioaalloille kuin lajityyppinsä singlehitit keskimäärin. Albumien kysyntä on jäänyt myös muualla Euroopassa nihkeäksi – poikkeuksena Ranska, jonka Top 10:ssä oli tilaa sekä Konvictedille (2006) että Freedomille (2008). Uusi Akonic julkaistaan lähiviikkoina.

1 kommentti: