lauantai 19. helmikuuta 2011

Syntynyt voittamaan

Lady Gagan Born This Way tuskin on mikään yllätysykkönen Suomen singlelistalla, mutta jotain poikkeuksellista siihen liittyy. Vaikka Gagalla oli ennestään 22 ykkösviikkoa tuossa tilastossa Poker Facen, Bad Romancen ja Alejandron ansiosta, hän nousi nyt ensi kertaa suoraan kärkeen. Esimerkiksi Bad Romancen nousu huipulle kesti kahdeksan viikkoa.

Harva ehkä muistaa, että Gaga-ilmiö käynnistyi aikoinaan hitaasti. The Fame -albumi debytoi Suomessa sijalla 35 ja putosi saman tien pois. Nythän sen jatkopainos The Fame Monster on mukana 64. viikkoa, ja koska uusi pitkäsoitto ilmestyy vasta toukokuussa, Monsterilla on hyvät näkymät edetä 2000-luvun pitkäikäisimmäksi listalevyksi. Chisun Vapaa ja yksin katosi 69 viikon jälkeen midprice-osastoon.

Sinkkulistan yhdeksänneksi on virheellisesti merkitty uutuutena Tonight (I’m Fuckin’ You) – sehän oli samalla sijalla myös viime viikolla oikean pääesittäjänsä Enrique Iglesiasin nimissä, Ludacris vain vierailee. Enriquen edellinenkin hitti Heartbeat kreditoitiin latauslistalla vierailijalleen Nicole Scherzingerille. Ludacris ja Scherzinger eivät ole omilla äänitteillään netonneet Suomessa yhtään listasijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti