Levykevät etenee epätasaisesti, sillä albumilistalla on 13 uutuutta, mutta singlelistalla ei yhtään. Korkein debytantti odotetusti on Petri Nygård, eikä paluussa ykköseksi 11 vuoden jälkeen ole mitään ihmettelemistä. Toiseksi korkein Hurriganes (6) on myös täällä käsitelty, mutta PJ Harvey aiheutti seiskasijallaan yllätyksen. Brittimuusikko kävi sijalla 14 vuonna 2004, mutta Let England Shaken edeltäjä White Chalk (2007) jaksoi vain 32:nneksi.
Top 10:ssä on pitkästä aikaa remix-albumi, kun Palefacen Palaneen käryä ilmaantui yhdeksänneksi. Suomalaisista sitä ylemmäs on päässyt vain Neljän ruusun Energiaa (#7, 1994), tuontituotteista Madonnan You Can Dance (#6, 1987) ja Michael Jacksonin Blood on the Dance Floor (#3, 1997). Kärkikymmenikköä on joskus lähennellyt niinkin hehkeä lajitelma kuin Hausmyllyn Remix Schysteemi (#13, 1991). Lady Gagan uussekoitus jäi viime vuonna sijalle 17.
Esikoislevyillään listalle ylsivät Routasielu (28), Mikko Pohjola (35) ja LCMDF (40). Los Bastardos Finlandeses (30) on myös ensikertalainen, mutta neljännellä yrittämällä. Ruotsalainen September (26) palasi kuvioihin parin sivuutetun albumin jälkeen ja Niko Ahvonen (48) peräti kymmenen vuoden tauolta. Ahvosen seurana tosin on tasaisesti tilastoissa vieraillut Ville Leinonen. Joose Keskitalo (18) kohensi seitsemän pykälää kahden vuoden takaisesta visiitistään.
no kyllä petteri nygård on yllätys ykkösenä. että "vitun" hokemisella pääsee näinkin pitkälle ilman kummempia lahjoja! suomalaiset ovat ....
VastaaPoistaPetri on ainoa rappari, jota siedän. Hyvä että juuri Petri kerää hillot. Sparzanza ja Korpiklaani ottivat paljon takapakkia. Tämä kertoo vaan siitä, että rokkikansa ostaa levyt heti, kun ne julkaistaan, eikä radiosoiton jauhamisen voimasta pitkin vuotta.
VastaaPoistaOnnittelut Petrille hienosta suorituksesta. Nyt vaan jännitetään nouseeko Verenpisara mihin asti ensi viikolla.
VastaaPoistaJoosen suoritus aika kova siihen nähden, että kyseessä on live/treenikämppänauhoitteiden kooste, joka on julkaistu vain tuplavinyylinä (mukana tosin samat biisit cd:llä).
VastaaPoistaHyvä suoritus Petrilä, eipä ole häntäkään juuri radiosta kuultu, eikä lehdissä ole ollut mitään juttua hänestä.
VastaaPoistaMistä muuten johtuu, että Anna Puun levy on jäänyt levyalen jälkeenkin hyville sijoille. Ennen levyalea oli sijoilla 30-50 toistakymmentä viikkoa muistaakseni.
Selvä päivä -videolla kohta 2,5 miljoonaa katselukertaa You Tubessa, eiköhän siinä radio jää toiseksi. Sitäpäitsi radiolistallakin ollaan Top 20:n tuntumassa.
VastaaPoistaLisäksi Petri Nygård on tällä hetkellä Spotifyn soitetuin artisti ja Selvä Päivä on ollut monta viikkoa biisien Top 3:ssa, nytkin ykkösenä.
VastaaPoistaPetri Nygård vuonna 2011 listaykkösenä? Eipä olisi vielä hetki sitten uskonut, mutta Petrin ilmaantuminen takaisin kuvioihin on omalla tavallaan virkistävää. Petri porautuu sinne, mihin Klamydiakaan ei kehtaa.
VastaaPoistaVeikkauksia Kaikki tai ei mitään -albumin jatkomenestyksestä listalla? Vaikeaksi menee. Se voi olla useamman viikon ykkösenä ja listalla vielä kesälläkin, tai sitten pudota nopeasti kokonaan pois.
Onnea ja menestystä Petrille jatkossakin. Tuleva aika näyttää, kestääkö tämänkertainen suksee kolmea albumia pitempään. Joka tapauksessa Petri Nygårdille löytynee aina markkinoita Raptorin kaltaisena kerran vuosikymmenessä paluun tekevänä aktina.
Kun nämä myyntimäärät eivät enää tule edes Timon tietoon (ymmärtääkseni?), niin oli mielenkiintoista kuulla tänään Joose Keskitalon levy-yhtiö -pomoa tavatessani 18. sijaan vaadittu kuluttajamyynti: se oli vähän alle 300 kpl. Timo ehkä osaa sanoa, viittaako tämä minkäsuuntaiseen muutokseen suhteessa parin vuoden takaiseen tilanteeseen?
VastaaPoistaPari vuotta sitten, siis viikolla 8/09, vajaalla kolmellasadalla olisi päässyt vähän ylemmäksikin kuin sijalle 18.
VastaaPoista"jallu kossu ja kaljaa hölkyn kölkyn". se on humppaa joka vetoaa 30-40 vuotiaisiin pissiksiin. ei mitään tekemistä ä räpin kanssa. tapettimusaa keski-ikäiseille nousuhumalaan. piste.
VastaaPoista