torstai 16. joulukuuta 2010

Terkkuja tuonpuoleisesta

Kari Tapion kuolinajankohta viime viikon tiistai-iltana oli lista-aikataulujen kannalta optimaalinen, joten tuloksia oli odotettavissa. Ilmeisesti saatavuusongelmien takia mikään miehen lukuisista kokoelmista ei palannut tilastoihin, mutta keväällä julkaistu Vieras paratiisissa teki re-entryn viidenneksi. Vuoden takainen kymmenen cd:n boksi Sinivalkoinen ääni on listan ensikertalainen 36:ntena. Midprice- ja dvd-listoille ilmaantui vuonna 2001 taltioitu kirkkokonsertti Joulun tarina.

Kuten täällä ennakoin, korkeat entryt joulunalusviikkoina ovat vaikeita, mutta harva lienee ennakoinut Michael Jacksonille (tai näkökulmasta riippuen Sonyn hautatanssille) noin huonoa aloitusnumeroa kuin 22. Levy kylläkin valui myyntiin hiukan varkain ja epätasaisesti, kun julkaisua aikaistettiin viime tingassa. The Priestsin alkujaankin outo viehätys on laimenemassa (46), mutta Linda Lampenius (45) palasi albumitilastoon 13 vuoden tauolta.

Vielä pitemmän, peräti 28 vuoden paussin jälkeen Barbra Streisand on singlelistamme ykkösenä – mutta vain laulun nimenä. Duck Saucen perässä kakkoseksi kohosi The Black Eyed Peasin The Time (Dirty Bit), vaikka kokoonpanon uutuusalbumia The Beginning ei ole ostettu edes Top 50 -sijan edestä.

1 kommentti:

  1. mikä helvetin "sonyn hautatanssi"? jos mikkaeli ei myy niin ei myy. minä ostin cd:n koska siinä on 4 hyvää kappaletta. muuten olisin vain imuroinut itunesista-koska halvin- eli pitäisi se fanittaminenkin pitää rajoissaaan. ei se nyt niin kummallinen levy kaikkinensa kuitenkaan ole.

    VastaaPoista