Joulukuu muutti virallisen listasivun ulkoasua vihreiden nuolten hyökkäyksellä. Kevään ja syksyn vilkkaimpina julkaisuaikoina albumit yleensä hyppäävät oitis huippusijoilleen ja tippuvat sieltä eriasteisella nopeudella, jolloin nousunuolet ovat harvinaisuuksia. Nyt sen sijaan etenkin joulu- ja lastenlevyt ilmaantuvat matalalle ja parantelevat asemiaan viikko viikolta.
Ilmiötä helpottaa se, että uutuudet vähenevät ja niiden korkeat debyytit käyvät vaikeammiksi. My Chemical Romancen yhdeksäs sija on hyvä, kaksi porrasta parempi kuin mihin hitikäs edeltäjälevy ylsi. Levy-yhtiötä vaihtanut Teräsbetoni (14) lipsahti selvästi alemmas kuin kolmella ensimmäisellä albumillaan, mutta kuka kuvittelikaan yhtyeen konseptin kestävän edes näin pitkälle? Blaken 49. sija näyttäytyy myös myönteisenä, koska neljä edellistä albumia eivät näyttäytyneet lainkaan.
46:nneksi raahautunut Take That on sen sijaan sangen dramaattinen näky – jos kvintetille jostain lohkeaa lohtua, niin ehkä siitä, että Westlife jäi Top 50:n ulkopuolelle. Kuten on jäänyt myös muun muassa Norah Jonesin uutukainen ja Mew’n kokoelma. Ja American Idol -voittaja Lee Dewyzen esikoinen.
Take That -veikkaukseni meni sitten aika rankasti pieleen.
VastaaPoistaTeräsbetoni noussee ensiviikolla ylös.
VastaaPoistaSinkkulistallakin tapahtuu, Stratovarius tuli aika puskista sinkkulistalle. Ei ole paljoa radiossa soinut.
VastaaPoistaTeräsbetoni jakaa konseptina mielipiteitä, ja aiheuttaa joillain tahoilla yllättävän aktiivista vastustusta. Toisaalta musiikkihan on todella hyvää, jos siis sitä kuuntelee, niin että ei voi kuin toivoa pitkää jatkoa.
VastaaPoistaMidprice top-10 täynnä pelkkää joulumusaa. Se ainakin myy vuodesta toiseen.
VastaaPoista