torstai 9. syyskuuta 2010

Pennittömästä sentikkääksi

Disturbedin ensimmäinen ykkössija Suomen albumilistalla ei ollut yllätys, koska Asylumin edeltäjä Indestructible ja sen hitti Inside the Fire säilyttivät suosionsa pitkään. Kakkosena kakkosalbumillaan debytoiva Raappana oli sitten vaikeampi ennakoitava – viikon julkaisuvilkkaus ja vastuksen kovuus huomioiden. Vaikka reggaemiehen oikea etunimi on Janne, häntä ei parane sekoittaa siihen Janne Raappanaan, joka Taikakuusta lähdettyään on julkaissut kaksi Top 20 -albumia.

Viikon voittajia on myös viitoseksi ilmaantunut gospelrockryhmä (?) HB. Taakse jääneistä taatusti menestyvämmiksi povattiin ainakin Katy Perryä (8) ja Tarja Turusta (14). Parempaa sijaa kuin 22 odotettiin luultavasti myös Lemonatorin paluualbumille. Sen edelle kiilasivat Teran toinen levy (16) ja ainakin minun aisteissani paljon medianäkyvyyttä saanut Yonan ja Puppa J:n Karjala-projekti Liljan loisto (19).

Loput uutuudet ovat listan ensikertalaisia: ruotsalaisen metallibändin Sonic Syndicaten neljäs pitkäsoitto (29), amerikkalainen Murderdolls (34) ja hämmentävimpänä kaikista nakkilalaislähtöinen Penniless (30). Siitä tuntuu olevan ikuisuus (ja onkin, alkujaan jopa 20 vuotta), kun taittelin Rumbaan juttua jutun perään Penniless People of Bulgariasta, ja nyt yhtä vaille sama porukka on listatulokas. Onnea.

Lisäys: Listaa korjattiin julkistuksen jälkeen, ja ykköseksi päätyi Raappana tarkistetulla latausmyynnillään. Piti sitten tämäkin nähdä. Luulin, että julkaisupäivän myöhentäminen keskiviikosta torstaiksi tehtiin juuri näiden tilanteiden välttämiseksi. Mutta onnea myös Raappanalle!

9 kommenttia:

 1. YleX näyttää disturbedin ykkösenä, mutta ifpi näyttää Raappanan ykkösenä.

  VastaaPoista
 2. Ihme touhua noiden latausten kanssa.
  Mitä olet mieltä siitä, että Kaija Koo ja Cheek katosivat mystisesti singlelistalta viime viikolla ja nyt taas korkealla listapalaajina? Ei mitään tolkkua.

  VastaaPoista
 3. Aivan. Aiheesta on tulossa tekstiä.

  VastaaPoista
 4. Ykköseksihän Raappana lopulta päätyi; IFPIn Kati Wolffin mukaan ensin julkisuuteen päätynyt lista oli virheellistä tietoa, joka ei sisältänyt kaikkea dataa.

  VastaaPoista
 5. Haa, onnittelut HB:lle viitossijasta! Oliko blogistille ihan tuntematon suuruus, kun piti kysymysmerkki laittaa...? :)

  VastaaPoista
 6. HB on ollut listoilla niin monta kertaa, että on ollut pakko noteerata. Erityisesti jäi mieleen Enne-albumin käyrä: neljä listaviikkoa, kaikki vähintään viiden viikon päässä toisistaan. Mutta nuottiakaan en ole uudesta levystä kuullut.

  VastaaPoista
 7. Pääseekö Ifpin ja Ylexän lista-arkistoon vielä jostain käsiksi? Pitäisi tarkistaa, onko Maapallo ensimmäinen suomireggaeykkönen?
  Jukka Pojan Kylmästä lämpimään lieneen eniten Suomessa myynyt reggaelevy.

  VastaaPoista
 8. Käyttökelpoisin lista-arkisto netissä on finnishcharts.com.

  VastaaPoista