perjantai 10. syyskuuta 2010

Marmatusta ja 1 huono idea

Nähdessäni viikko sitten tuoreen singlelistan arvelin oitis, että siihen tulee pian korjauksia. Cheekin, Kaija Koon ja Kymppilinjan äkillinen putoaminen ulos myös latauslistan Top 30:stä ja niiden korvautuminen ajat sitten unholaan vajonneilla hiteillä (Jos sä tahdot niin) ei tuntunut millään muotoa järjelliseltä.

Korjausta ei tullut, mutta tämänviikkoinen lista näyttää erehdyttävästi viimeviikkoisen korjatulta versiolta. Kadonneet saatiin takaisin, ja muiden biisien staattisuus hätkähdyttää. Kaikki kappaleet kuutossijasta alaspäin (aina latauslistan alemmille sijoille asti) pitivät keskinäiset asetelmansa ja putosivat jonona sen verran kuin re-entryt niitä pudottivat. Outoa on myös se, että jos albumiykkösen vaihtuminen selitettiin latausmyyntitietojen jälkikäteen lisäämisellä, niin miksi Top 50:n muut sijoitukset eivät vaihtuneet?

Koska Mokoman singleykkössija tuli fyysisten levyjen myynnillä, latauslistan lehdistötiedote keskittyi hehkuttamaan Kaija Koon korkeaa re-entryä. Tästä tuli mieleen strategia, jota tuskin tohtii julki tuoda sen pelossa, että jotkut saavat siitä ajatuksia päähänsä. Väsyneen viihdemedian listauutisointihan keskittyy korkeisiin tulokkaisiin, joten tuodaanpa rinnalle korkeat re-entryt – niiden avulla sama äänite voi päästä monestikin otsikoihin! Latausjakeluhanat vain välillä kiinni...

1 kommentti:

  1. I pаy a quіcκ ѵisit daily some web pаges
    and іnformatiоn siteѕ to reаd сontent, but this ωeblog ρrovides
    quality bаѕed writіng.
    Here is my weblog : http://www.prnewswire.com

    VastaaPoista