keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Tyhjiökiihdytys top teniin

Children of Bodomin verestä juopui menneenä viikkona viisinkertainen määrä ostajia kakkoseksi pudonneeseen Jippuun verrattuna, ja Blooddrunk kiilasi saman tien sijalle 10 vuoden myydyimpien tilastossa. ”Ennakkomyydyt” levyt eivät kuitenkaan tätä tahtia ihan heti lopu myymälöistä.

Ulkomaisen musiikin surkea osuus huomioiden on kiinnostavaa, että Top 40:ssä on tilaa neljälle brittinaiselle. Sarah Brightmanin, Amy Winehousen ja Leona Lewisin ohi peräti neljänneksi syyhki kotimaansa listaa viikkokausia hallinnut Duffy. Yllättävän tyhjiön kärkeen aiheutti myös halpojen Hullut päivät -levyjen katoaminen, ja R.E.M.in Accelerate saavutti sittenkin kärkikymmenikön debytoituaan viikko sitten sijalla 14. Listalla on seitsemän re-entryä – seassaan välillä jo midprice-osastossa käväissyt Samuli Edelmannin Virsiä.

Jo kolme kuukautta ennen esikoisalbuminsa ilmestymistä Rumban kanteen ehtinyt Jesse (kuvassa) debytoi 29:ntenä jättäen taakseen mm. The Rolling Stonesin leffalevyn (30) ja Mobyn (38). Nuhteet duolle kuitenkin siitä, että My Space -sivulla vaikutteeksi nimetyn Kajagoogoon nimen perään on lisätty kardinaalivirheellinen s-kirjain!

1 kommentti:

  1. Ulkomainen kelpaa kuitenkin hyvin sinkkumuodossa, kun näköjään 13 kahdestakymmenestä myydyimmästä tulee ulkomaisilta artisteilta. Tuhannen taalan kysymys onkin mikä määrittää sen, tarttuuko ostava kansa sinkun lisäksi myös albumiin. Esimerkiksi Britney Spearsillä on Blackout-projektista sinkkusijat 6, 8 ja 8, mutta albumilistalla koossa kaksi viikkoa Top 20 alapuolella. Toisaalta Britneyllä on sama meno myös Britanniassa, vaikka nyt Blackout kolkutteleekin taas Top 40:n ovea.
    Mutta arvelisin, että iTunesin albumimyynnin ottaminen mukaan listalaskentaan voisi kaventaa kuilua Suomi vs. muut. Muuten albumilistalle pääsevät ulkomaisista vain pienen piirin suosikit ja rock-veteraanit. Tämä siis ihan vain lonkalta heitettynä..

    VastaaPoista