torstai 10. huhtikuuta 2008

Lopun alkua

Ööö. Vaikka en kannatakaan hintaan perustuvaa erottelua levymyyntilistoilla, niin koska sekä single- että latauslista ilmoittavat perustuvansa myyntiin, levyillä pitäisi olla edes jokin hinta. Nyt on varmistunut, että Irina saavutti singlelistan 2. ja 3. sijat Nokian Musiikkikaupan ilmaisten latausten ansiosta. Tai ainakin kakkossijan, sillä Pidä kii -biisiä ei edes voi ladata muualta.

Kun tarkistelin biisin saatavuutta, huomio kiinnittyi siihen, kuinka iTunes Store luokittelee valikoimansa muut Pidä kii -nimiset esitykset. Juha Tapion biisi on ”Pop”, Vaavi on ”Alternative” ja Muskan kaukainen Syksyn sävel -finalisti jostain syystä ”World”. Aika suvereenia aluevaltausta, Muskahan on myös ehdolla Iskelmä-Finlandian saajaksi.

3 kommenttia:

  1. Eli käytännössä kuka tahansa voi manipuloida listaa laittamalla biisin tarjolle ilmaiseksi johonkin kauppaan, kunhan se vain on maksullinen jossain toisessa?

    VastaaPoista
  2. Ihan kiinnostuksesta kyselen, että nyt kun anttilassakin myydään 7"-vinyylejä, hyväksytäänkö nekin mukaan singlelistalle?

    VastaaPoista
  3. Jos Anttila raportoi ne myynnit, kyllä ne on huomioitava.

    VastaaPoista