maanantai 21. huhtikuuta 2008

Irtonumeroita

Kierrätän seuraavassa muutamaa levy-yhtiön mainoslausetta. Ensiksi Sony BMG taustoittaa uutista Ari Koivusen tulevan kakkosalbumin ilmestymisestä:
”Arin debyyttialbumia on myyty tähän mennessä Suomessa jo 75 000 tuhatta kappaletta.”
75 tuhatta tuhatta on 75 miljoonaa. Way to go! Paitsi Suomen myös koko maailman myydyin albumi, tai ainakin toiseksi myydyin! Onnea.

Warner Musicilla kerrotaan Madonnan perjantaina julkaistavasta Hard Candy -albumista:
”Justin Timberlake, Danjahand ja Timbaland taustajoukoissaan Madonna on jälleen valmis valloittamaan maailman, yhdennettätoista kertaa.”
Suomeksi sanotaan kyllä yhdettätoista, mutta en suomennoksen jälkeenkään ymmärrä, mihin numerolla viitataan. Apua.

Universal Music painottaa puheensa Mariah Careyn USA:n sukseeseen, koska Suomesta ei koko 2000-luvulla ole ollut paljon raportoimista:
”E=MC2 on Mariahin 11. albumi ja seuraa v. 2005 julkaistua maailmanlaajuista menestyslevyä The Emancipation Of Mimi, joka oli USA:n eniten myyty levy julkaisuvuotenaan yli 10 miljoonan kappaleen myynnillään.”
Platinamyyntejä rekisteröivän RIAA:n mukaan Mimin tukkumyynti USA:ssa on vielä kolme vuotta myöhemminkin vain kuusi miljoonaa. Tsemppiä.

2 kommenttia:

  1. Oisko se Madonna yhdestoista studioalbumi.. lehdistötiedotteet on kyllä parhaita.. :)

    VastaaPoista
  2. Eihän tämä mitään.. Children Of Bodomkin meni median mukaan brittiykköseksi, vaikka minä luulin, että ne tuhannet myydyt kappaleet riittivät vain sijaan 44. Kummallista.

    VastaaPoista