lauantai 27. heinäkuuta 2024

Tasaisen kylmää

Singlelistalla on vain yksi uusi tulokas, mutta lisävärähtelyjä kesähyytymään on onneksi luvassa samasta suunnasta kuin vuosi sittenkin – eli tänään ekan Helsingin-keikkansa tekevältä Coldplayltä. Viime kesänähän pelkkä lippujen myyntiintulo innoitti striimaajia niin, että muun muassa bändin läpimurtosinglestä Yellow (2000) tuli meilläkin ensi kertaa listahitti (#23).

Yellow on pelkkiä Coldplay-biisejä verratessa maailmanlaajuisen Spotifyn kuunnelluin, mutta Chainsmokers-yhteistyö Something Just Like This (2017) menee senkin ohi 2,6 miljardin potteineen. Kun se ja BTS-kimppa My Universe (2021) lasketaan mukaan, yhtye sai juuri 11:nnen miljardihittinsä uuden elämän kokeneen esikoisalbumiraidan Sparks ansiosta. En summannut erillisiä liveversioita mukaan. Klikkaa isommaksi oheinen graafi.

Bändin ansioluettelo on hyvin tasainen – yleensä kestomenestyjiltä nousee pitkän hännän myötä biisi tai pari eroon muista. Toisenlaista tasaisuutta edustaa se, että kuukausi sitten julkaistu uutuusbiisi Feelslikeimfallinginlove on jäämässä striimirintamassa vanhojen elpyjien jalkoihin. Radiolistalla se on sentään edennyt sijalle 28.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti