torstai 25. tammikuuta 2024

Kakkosella kärkeen

UMK-kappaleiden striimikilpailutilanne on nyt tasoittunut sen verran, että voi tehdä kokonaiskatsauksen. Tiistain Spotify-päivälistalta kerättiin nämä sijat: Paskana #3 (paras sija 2), Vox populi #9 (2), Mania #10 (2), Kuori mut #21 (5), Dancing with Demons #27 (10), No Rules #34 (9) ja Glow #37 (15). Aika lyhyitä nimiä muuten, keskimäärin kahdeksan kirjainta.

Kukaan ei siis ole yltänyt ykköseksi Mirellan poikkeussuosion takia, mutta kaikkien käynti Top 15:ssä on ennennäkemätöntä. Vaikka viime vuoden tilastollista kokonaistulosta tuskin saavutetaan, silloin Lxandraa kuunneltiin päivätasolla vain 25:nneksi. Radiosoittoeroja ei kannata tarkkailla ennen UMK-finaalia, johon asti Ylen kanavilla on tasapuolisuuspyrkimys.

Sara Siipolan asemat vahvistuvat sekä kilpailun että uran kannalta – hänen paras aikaisempi päivälistasijansa oli nimittäin 38 viime keväältä (Susta tulee tähti). Siipola on muutaman vuoden ajan ollut Radio Suomen soitetuimpia artisteja, mutta somekommenttien perusteella monille ennalta tuntematon. Ainoina ennen häntä paska-sanan listoille ovat tuoneet Irwin Goodman (Haistakaa paska koko valtiovalta #1, 1976) ja Hank Solo (Paska sydän #17, 2017).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti